2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: Kultūros taryba remia redakcijų projektus, kuriais ugdomas žiniasklaidinis raštingumas

2014-02-20
 
 

Lietuvos kultūros taryba paskelbė projektų, skirtų visuomenės informavimo priemonių naudojimo raštingumo ugdymui, atrankos konkursą. Į paramą gali pretenduoti visos redakcijos. Toks konkursas skelbiamas pirmą kartą.

Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamos kultūros edukacijos priemonės „Visuomenės informavimo priemonių naudojimo raštingumo ugdymas, siekiant didinti asmenų gebėjimus kritiškai vertinti ir analizuoti informaciją" tikslas - ugdyti asmenų gebėjimus naudotis tradicinėmis ir naujomis visuomenės informavimo priemonėmis, jose pateikiamu turiniu, taip pat ugdyti gebėjimus analizuoti ir kritiškai vertinti visuomenės informavimo priemonėse pateikiamą turinį.

Parama skiriama projektams, kuriais didinamas asmenų dalyvavimas šiuolaikinės informacinės visuomenės veikloje, padedant jiems išmokti naudotis visomis prieinamomis visuomenės informavimo priemonėmis, tokiomis kaip televizija radijas, spauda, internetas, suprasti ir kritiškai vertinti jų turinį. Taip pat remiami projektai, kuriais didinami asmenų gebėjimai išmaniai ir kūrybiškai naudotis naujomis žiniasklaidos priemonėmis, pvz. socialiniais tinklais, skaitmenine televizija ar kt., tokiu būdu užtikrinant aktyvų naujovišką dalyvavimą pilietiniame gyvenime. Taip pat galima teikti projektus, kuriais visuomenė supažindinama su visuomenės informavimo priemonių turinio, taip pat ir komercinių pranešimų, kūrimo bei jų poveikio principais ir kt.

Konkurse finansinei paramai gauti gali dalyvauti laikraščių, žurnalų ar kitų leidinių, televizijos ir radijo programų, kino ar kitos garso ir vaizdo studijų produkcijos, informacinės visuomenės informavimo priemonių ir kitų priemonių, kuriomis viešai skleidžiama informacija, valdytojai.

Mažiausia projekto įgyvendinimui prašoma lėšų suma turi sudaryti 5 000,0 litų.

Paraiškos priimamos iki vasario 28 dienos imtinai.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-26 09:03
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media