2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktuali informacija

*print*

Archyvas :: LŽS XVIII suvažiavimas: LŽS dar ketverius metus vadovaus Dainius Radzevičius

2022-11-27
 
Dainius Radzevičius

Dainius Radzevičius

Lapkričio 26 dieną senojoje Vilniaus rotušėje įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos XVIII suvažiavimas, dar ketveriems metams LŽS pirmininku išrinkęs Dainių Radzevičių.
Suvažiavimas buvo skirtas Lietuvių rašytojų ir žurnalistų sąjungos 100-čiui ir Vytauto Gedgaudo metams.
Suvažiavimas prasidėjo nuo Lietuvos himno giedojimo, sveikinimų ir apdovanojimų. Moderavo Juozas Šalkauskas
Suvažiavimo dalyvius sveikino Lietuvos Respublikos seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen,Europos žurnalistų federacijos prezidentė Maja Sever, Ukrainos žurnalistų sąjungos pirmininkas Sergiy Tomilenko.
Po S. Tomilenko kalbos visi suvažiavimo dalyviai atsistojo ir tylos minute pagerbė Ukrainoje žuvusius ir Lietuvoje mirusius kolegas žurnalistus.
Į suvažiavimą atvykusi nusipelniusi Ukrainos artistė, tarptautinių konkursų laureatė, ilgametė Charkovo operos ir Muzikinio komedinio teatro solistė Olena Slepcova nuoširdžiai padėkojo Lietuvos žurnalistams, padėjusiems jai ištrūkti iš karo baisumų. Jos atlikta Lauretos arija iš G. Puccini operos "Džanis Skikis" susilaukė ilgų ir karštų katučių.

Pirmininkauti LŽS suvažiavimui buvo išrinkti Audronė Nugaraitė ir Vytautas Kvietkauskas.

2019 - 2022 metų LŽS veiklos ataskaitą pristatė LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius.
Suvažiavimui buvo pristatytos ir finansinės ataskaitos, ir LŽS finansinio audito išvados.
Visi šių ataskaitų tekstai buvo paskelbti ir specialiai suvažiavimo delegatams skirtoje knygoje „Už laisvą žurnalistiką!".
Suvažiavimas patvirtino visas LŽS veiklos ataskaitas.
Buvo pasiūlyta, atsižvelgiant į pandemijos metu sukauptą praktiką, kiek papildyti LŽS įstatus, numatant didesniais galimybes bendrauti virtualiai.
Suvažiavime buvo surengtos kelios įdomios diskusijos. Ruslanas Iržikevičius moderavo diskusiją „Žiniasklaidos rinka ir tendencijos: kokios žurnalistikos (ne)reikia?". Darius Lukoševičius moderavo diskusiją „Žurnalistika kaip profesija - etikos standartai, veiklos modeliai ir profesinis solidarumas. Kur judame?"
Po to prasidėjo LŽS pirmininko rinkimai. Į šias pareigas pareiškė norą tik vienas kandidatas - Dainius Radzevičius.
Prisistatymas jis paskelbė savo veiklos programą 2023-2026 m.
Dainius Radzevičius paskelbė šias prioritetines savo veiklos kryptis: ES Žiniasklaidos laisvės direktyvos ir tarptautinės teisės normų tinkamas įgyvendinimas; LŽS narių teisinės gynybos ir teisių advokatavimo vystymas; Žurnalistų bendruomenės solidarumas per narystę LŽS ir neformalius tinklus; Mentorystės programos ateities lyderiams sukūrimas; Profesinio meistriškumo per socialinę partnerystę vystymas.
Įvyko slaptas balsavimas. Skaičiavimo komisijos pirmininkas Vytautas Kvietkauskas paskelbė slapto balsavimo rezultatus: buvo išdalinti 178 biuleteniai, urnoje rasti 170 biuleteniai, tarp jų trys negaliojantys. Už Dainių Radzevičių balsavo 142, prieš - 12, susilaikė 13 delegatų.
Balsų dauguma LŽS pirmininku vėl buvo išrinktas Dainius Radzevičius.
Kol vyko slaptas balsavimas, Audronei Nugaraitei moderuojant įvyko suvažiavimo gairių LŽS ateities veikloms svarstymas. Buvo priimtos LŽS veiklos gairės 2023-2026 metams.
Suvažiavimo dalyviai turėjo progos susipažinti su keliomis parodomis: Fotografijos paroda pasirūpino Evgenia Levin,Vytauto Gedgaudo paroda - Jolanta Mažylė, Cenzūros paroda - Inga Berulienė, Žurnalistų dailės paroda - Aida Vėželienė, LŽS narių knygų paroda-pardavimu - Kazimieras Matačiūnas.
Kolega Kęstutis Šiaulytis ne tik surengė savo atvirukų parodą, bet dar spėjo nupiešti apie 40 kolegų portretų, draugiškų šaržų.
Visi LŽS XVIII suvažiavimo delegatai gavo po jiems specialiai išleistą knygą „Už laisvą žurnalistiką!" Joje pateikiamos LŽS Tarybos, atskirų komitetų, finansų audito ataskaitos už 2019-2022 metus. Įvairių žurnalistų kūrybinių konkursų laureatai, kiti apdovanojimai. LŽS Įstatai. LŽS 2019-2022 metų veiklos kronika. Knyga gausiai iliustruota. Ją sudarė ir redagavo Vytautas Žeimantas. Išleido"Trijų žvaigždučių" leidykla, vadovaujama LŽS nario Jeronimo Lauciaus. Dizainerė Jelena Malinovskaja, viršelio dailininkas Albertas Vaidila - abu irgi LŽS nariai.
Suvažiavimas baigėsi gražia vakarone.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-12-03 11:40
 
 

Komentarai (7)

Jūsų el. paštas

Dominykas

2022-12-29 14:47

Ačiū LŽS vadovams už svetainėje "paskelbtą" sveikinimą žurnalistų bendruomenei, LŽS nariams Šv. Kalėdų ir Naujųjų Metų proga.Buvome gražiai pasveikinti ir pagerbti.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Vincentas

2022-12-14 12:04

Ponia Aurelija, jūs ten Vilniuje sėdėdami suvažiavimus galit ir kas mėnesį rengti. O kokia gi nauda iš tų suvažiavimų, kas pasikeis?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Dainius Radzevičius

2022-12-14 03:09

Knygą "Už laisvą žurnalistiką" galima gauti LŽS būstinėje.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Aurelija

2022-12-04 08:57

Manau, kad suvažiavimus reikia dažniau rengti. Gal net kasmet.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Konstantinas Dirmeikis

2022-12-03 12:07

O kur būtų galima įsigyti knygą "Už laisvą žurnalistiką"?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Danutė Vaitaitė

2022-12-03 11:50

Linkiu Žurnalistų sąjungai stiprybės ir dar kartą stiprybės.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media