2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Tautvydas Vencevičius: Lietuvos sporto žurnalistų federacijos naujienos

2020-05-05
 
Tautvydas Vencevičius

Tautvydas Vencevičius

Laba diena, kolegos, tikiuosi, kad esate sveiki tiek jūs, tiek jūsų artimieji.
Nepaisant susiklosčiusios situacijos dėl koronaviruso, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos darbai vyksta. Kai kurie iš jų - susiję su ne pačiomis maloniausiomis situacijomis. Jau skelbėme, jeigu kas nors iš kolegų susiduriate su problemomis darbe dėl darbo sutarčių ir kitų pažeidimų, praneškite - teisinės konsultacijos LSŽF nariams bus suteiktos nemokamai.
Nors LSŽF Prezidiumo posėdžiai "gyvai" nevyksta, prezidiumo nariai nuolat bendraujame, diskutuojame apie esamą situaciją ir šių metų numatytus planus, kuriuos, deja, tenka koreguoti.
Gegužės 7 d. - Spaudos atgavimo dieną kasmet švęsdavome krepšinio salėje ir rungtyniaudavome su LTOK ir Olifėjos komanda. Šiais metais Spaudos atgavimo dienos šventės surengti nepavyks. Jeigu situacija pagerės, krepšinio rungtynes planuojame liepos 2 d. kartu (ar atskirai) su tradicine Tarptautinės sporto žurnalistų dienos švente. Kai bus aiškesnė situacija, labai lauksime ir Jūsų pasiūlymų dėl šventės formato.
Taip pat primename, kad kas mėnesį ir toliau vyksta LSŽF konkursai - kūrybinis konkursas, kuriame renkamas geriausias straipsnis ar reportažas ir geriausios nuotraukos konkursas. Būkime aktyvūs!
Šiandien vyko Tarptautinės sporto žurnalistų asociacijos (AIPS) video konferencija, kurioje dalyvavo AIPS prezidentas Gianni Merlo, generalinis sekretorius Jura Ozmec, AIPS Europe prezidentas Charles Camenzuli ir beveik 30-ies Europos valstybių nacionalinių asociacijų vadovai. Buvo aptarta situacija kiekvienoje šalyje atskirai. Daugelis sporto žurnalistų susiduria su panašiomis problemomis - mažinami atlyginimai, mažinami etatai ir panašiai. Ypač nukentėjo sporto komentatoriai ir tos šalys, kuriose yra daug dirbančių „freelancerių". Beveik visose Europos šalyse (kurių atstovai dalyvavo konferencijoje) situacija dėl sporto yra panaši - po truputį lengvinamos sąlygos sportininkams grįžti į visavertes treniruotes. Daugumoje šalių baigėsi visų komandinių sporto šakų čempionatai, išskyrus futbolo. Pastarieji sustabdyti ir tikimasi, kad bus atnaujinti birželio pradžioje ar viduryje, nors yra ir daug tuo abejojančių. AIPS vadovai konstatavo, kad laukia sunkios derybos su sporto organizacijomis ir kai kurių šalių vyriausybėmis dėl sporto žurnalistų darbo, nes jeigu varžybos vyks už uždarų durų, į jas ketinama neleisti ir sporto žurnalistų. Seksime situaciją ir Lietuvoje.
Sveikatos visiems!
Linkėjimai,
Tautvydas Vencevičius
Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentas
tel. 8 686 22377
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-05-05 11:16
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media