2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Sporto renginiai

*print*

Archyvas :: Lietuvos sporto žurnalistai regbį išbandė ant smėlio

2018-01-30
 
Sauliaus Čirbos nuotrauka

Sauliaus Čirbos nuotrauka

Dominykas Genevičius

 

Sausio 47 dieną, šeštadienį Vilniuje esančioje „Smėlio arenoje" karaliavo paplūdimio regbis. Lietuvos regbio federacijos (LRF) suorganizuotame renginyje nekontaktinį regbį išbandė Lietuvos sporto žurnalistai, kurie turėjo progą pažaisti ir su Lietuvos rinktinės nariais.
Bekontaktis regbis, dar vadinamas „Tag" regbiu, ypatingas tuo, kad norint perimti kamuolį, negalima liesti varžovo žaidėjo. Visi žaidėjai turi specialius dirželius su prilipdytomis juostelėmis ir būtent nuplėšius juostelę, kamuolį turintis žaidėjas turi jį perduoti komandos draugui.
Šis smagus žaidimas, o dar žaidžiant ant neįprastos dangos - smėlio - nepaliko abejingų. Keliolika žurnalistų kartu su LRF prezidentu Ryčiu Davidovičiumi, LRF generaliniu sekretoriumi Irmantu Kukulskiu, Lietuvos regbio rinktinės žaidėjas Tautvydu Mažyliu, Augustinu Terlecku ir kitais išbandė jėgas regbio turnyre, o taip pat visi norintys galėjo sudalyvauti „Taikliosios rankos" ir „Taikliosios kojos" varžybose.
Draugiškame turnyre buvo sudarytos trys komandos po keturis žaidėjus. Nugalėtoja tapo komanda „Pirmi". Antrąją vietą užėmė „Vairo" ekipa, trečiąją - „Pikul" pasivadinusi komanda.
Geriausiais žaidėjais buvo pripažinti ir specialiais prizais apdovanoti žurnalistas Lukrecijus Tubys, R. Davidovičius, Gediminas Grigonis („Pressas"), krepšinio apžvalgininkas Simas Baranauskas ir Romanas Buršteinas („Viasat Sport Baltic").
„Klasikinį regbį gali žaisti ne kiekvienas, o bekontaktį paprasta išbandyti tiek vaikui, tiek suaugusiam. Bekontakčiame regbyje nereikia grumtis, pakanka būti vikriam, geros reakcijos ir atidžiam. Be to, tai atrodo saugi žaidimo rūšis - maža tikimybė gauti traumą. Taisyklės nėra sudėtingos - tereikia įsiminti keletą žaidimo aspektų. Sporto žurnalistai dėkoja Lietuvos regbio federacijai už pažintį su žaidimu, puikiai praleistą laiką ir galimybę pakovoti aikštelėje su profesionalais", - sakė Lietuvos sporto žurnalistų federacijos generalinis sekretorius Tomas Gaubys.
„Taikliosios rankos" varžybose reikėjo regbio kamuolį pataikyti į specialų taikinį. Čia varžėsi visi renginyje dalyvavę žurnalistai, o nugalėjo prizus vos spėjęs rinkti L. Tubys.
„Taikliosios kojoms" varžyboms buvo padarytas specialus taikinys viduryje aikštelės, o žurnalistai stengėsi kuo daugiau kamuolių įspirti į minėtą taikinį. Čia geriausiai sekėsi neblogais futbolininko gebėjimais pasižyminčiam Rimui Mauricui (M-1).
„Žaidėme neįprastą bekontaktį regbį ant smėlio, tad buvo nemažai dalykų, kurių neperpratome iki pat galo. Man visada smagu išbandyti įvairias sporto šakas, džiaugiuosi, jog tarp jų dabar yra ir regbis. Žinoma, regbio kamuolį dėl jo neįprastos formos tiksliai spirti yra gerokai sunkiau nei futbolo", - prisipažino R. Mauricas.
Lietuvos regbio federacija tikisi, kad toks renginys bus nuolatinis, o ateityje galbūt pavyks surengti ir pirmąjį žurnalistų regbio čempionatą.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-01-30 18:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media