2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: viešojo sektoriaus darbuotojai vienijasi ir reikalauja mokesčių ir valdymo reforma

2018-04-11
 
Spaudos konferencija: viešojo sektoriaus darbuotojai vienijasi ir reikalauja mokesčių ir valdymo reforma. Ji įvyks 2018-04-12, ketvirtadienį 11 val. BNS konferencijų salėje.
Humanitarinių ir socialinių mokslų (HSM) asociacijų sąjūdis, Lietuvos medikų sąjūdis, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga ir Lietuvos socialinių darbuotojų asociacija parengė bendrą kreipimąsi į visuomenę ir valdžios atstovus.
Kreipimosi autoriai pabrėžia, kad Lietuvą ištikusi valstybės mažakraujystė. Dėl neteisingos ir prastai vykdomos mokesčių politikos viešasis sektorius finansuojamas nepakankamai. Kita esminė problema - valdymo skaidrumo stoka. Nukraujavęs viešasis sektorius negali žmonėms garantuoti pilnavertės sveikatos apsaugos, socialinių paslaugų ir gero išsilavinimo, kas savo ruožtu lemia didžiausius šiandieninius skaudulius - skurdą, nelygybę, emigraciją. Todėl kreipimąsi pasirašančios organizacijos reikalauja nebeatidėlioti ir įgyvendinti realią mokestinės sistemos pertvarką bei įdiegti aiškius skaidraus valdymo principus viešajame sektoriuje.
Kreipimusi taip pat pareiškiama, kad medikus, mokytojus, mokslininkus, socialinės apsaugos srityje dirbančius darbuotojus buriančios organizacijos vienija savo jėgas ir palaiko viena kitą siekiant pokyčių viešajame sektoriuje ir apskritai pačioje valstybėje.
Organizacijų atstovai kreipimąsi oficialiai pasirašys per balandžio 12 d., ketvirtadienį, 11.00 val. naujienų agentūros BNS spaudos konferencijų salėje vyksiančią spaudos konferenciją. Kreipimosi tekstas prisegamas.
Maloniai kviečiame dalyvauti!
Informacija apie kreipimąsi pasirašiusias organizacijas:
Lietuvos medikų sąjūdis - visuomeninė iniciatyva, turinti apie 500 tikrųjų narių ir jungianti daugiau kaip 16000 sekėjų socialiniuose tinkluose.
Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga - didžiausia ir aktyviausia 3000 mokytojų vienijanti profesinė sąjunga.
Lietuvos socialinių darbuotojų asociacija - 1100 narių vienijanti ir visoje Lietuvoje veikianti asociacija, atstovaujanti ir ginanti socialinių darbuotojų interesus, aktyviai dalyvaujanti socialinės politikos formavime.
HSM asociacijų sąjūdis - visuomeninė iniciatyva, telkianti keturiolika akademinių draugijų, turinčių daugiau nei 1500 narių, ir siekianti kokybiškai naujos Lietuvos mokslo politikos.*
*Kreipimuisi pritarė dešimt HSM asociacijų sąjūdyje dalyvaujančių organizacijų: Lietuvos sociologų draugija, Lietuvos politologų asociacija, Lietuvos teisininkų draugija, Lietuvos psichologų sąjunga, Lietuvos nacionalinis istorikų komitetas, Lietuvos fenomenologų draugija, Lietuvos lyginamosios literatūros asociacija, Lietuvos religijotyrininkų draugija, Lietuvos socialinio darbo mokyklų asociacija, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto profesinė sąjunga.

 

Kontaktinis asmuo pasiteirauti:
Liutauras Gudžinskas (HSM asociacijų sąjūdis)
+370 698 18488

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-04-11 18:16
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media