2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija, skirta "Marčios" premjerai

2018-10-16
 
Spalio 17 dieną 12 valandą Vilniaus mažajame teatre (Gedimino pr. 22. Vilnius) vyks spaudos konferencija, skirta būsimai premjerai - spektakliui „Marti" pagal Žemaitės apsakymą. Spaudos konferencijoje dalyvaus: režisierė Gabrielė Tuminaitė, dramaturgė Paulina Pukytė, scenografas Vytautas Narbutas, aktoriai: Eglė Gabrėnaitė, Gediminas Girdvainis, Indrė Patkauskaitė, Tomas Kliukas bei knygos „Žemaitės paslaptis" autorė Aldona Ruseckaitė.
Spektaklio „Marti" kūrėjai pateiks naują žvilgsnį į klasikinį kūrinį ir jo personažus - Katrę, jos tėvą, Vingių Joną ir kitus. Ar tikrai šiuolaikinis, moterų emancipaciją ir lygias galimybes šlovinantis pasaulis stipriai pasikeitė nuo Žemaitės aprašytojo? Spektaklyje atsispindės kūrėjų bandymai suprasti XIX a. vedybų, šeimos, meilės ir laimės sampratas ir palyginti jas su šiuolaikinėmis. 
„Nesinorėjo iliustruoti Žemaitės kūrinyje minimo purvo, rūsčios buities. Juolab kad pati autorė nerašė realistiškai, veikiau rinkosi hiperbolizaciją. Apsakyme metaforiškai kalbama apie tai, kas vyksta žmonių galvose. Absurdiškos situacijos, pokyčių baimė, nenorėjimas suprasti kito - visa tai ir yra toji baisi buitis, kuri slegia veikėjus", - sako Gabrielė Tuminaitė. Pasak režisierės, pagrindinė spektaklio tema - vienatvė: „Tai vienišo žmogaus bandymas pritapti šiame pasaulyje. Katrė - niekam nereikalingas, trukdantis elementas. Ji pradėjo kovoti su tuo, kas ne jos valioje ir pervertino savo galimybes".
„Marčios" premjera Vilniaus mažajame teatre - 2018m. spalio 19 ir 20 dienomis.
Spaudos konferencijos metu bus rodoma spektaklio ištrauka. Galimybė filmuoti ir fotografuoti.
Kontaktinis asmuo
Rūta Jakimauskienė
Atstovė spaudai
Valstybinis Vilniaus mažasis teatras
(8 5) 210 7489
ruta@vmt.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-10-16 10:49
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media