2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Spaudos konferencijos

*print*

Archyvas :: Spaudos konferencija: „Dyzelgeitas“ ir Lietuvos vartotojai: atėjo laikas pareikalauti kompensacijos

2017-09-11
 
 

Antradienį, rugsėjo 12 d., 10.00 val. kviečiame Jus į spaudos konferenciją, kurios metu Lietuvos vartotojų organizacijų aljansas (LVOA) pristatys būdus, kaip Lietuvos vartotojai gali prisiteisti kompensaciją iš „Volkswagen" (VW) koncerno, įsivėlusio į „dyzelgeito" skandalą. Spaudos konferencija vyks naujienų agentūros BNS spaudos konferencijų salėje, prekybos centro „Panorama" verslo centre adresu Saltoniškų g. 9, Vilnius. Į BNS biurą pėsčiomis galima patekti pro įėjimą į prekybos centrą iš T.Narbuto g. pusės bei liftu pakilus į 3 aukštą. Automobiliu rekomenduojame įvažiuoti iš T.Narbuto g. pusės į stovėjimo aikštelės - 1 aukštą bei liftu, esančiu geltonojoje zonoje, pakilti į 3 aukštą.

2015 metų rudenį paaiškėjo, kad VW į kai kuriuos gaminamus dyzelinius automobilius montuoja nelegalią įrangą, padedančią „apgauti" automobilių išmetamųjų dujų taršos lygį fiksuojančių prietaisus. Rodmenys laboratorinių matavimų metu būdavo suklastoti, kas leisdavo šiems VW automobiliams neva atitikti taršos standartų reikalavimas, nors realiomis sąlygomis tarša būdavo daug kartų didesnė, negu leidžiama.

JAV valdžia labai operatyviai pasiekė vartotojams palankų rezultatą: nusižengęs įstatymams koncernas mokėjo milijardines baudas, o vartotojams buvo kompensuojama žala bei išperkami jų automobiliai.

Tuo tarpu Europoje VW atkakliai atsisako svarstyti kompensacijų vartotojams klausimą. Kodėl? Kokias galimybes turi Lietuvos vairuotojai, įsigiję nelegalios, klastojančios testų duomenis įrangos prikištą automobilį? Ar VW taip ir atsipirks įrangą pašalindamas, o vartotojams palikdamas rūpestį dėl aplinkosaugos standartų neatitinkančio automobilio? Ar gali būti taip, kad šiuo metu Europos keliais eksploatuojami 8 milijonai VW pagamintų dyzelinių automobilių taps „nelegalūs"? Ką šiandien turėtų daryti Lietuvos gyventojai, norintys prisiteisti iš VW kompensaciją?

Apie tai antradienio spaudos konferencijos metu papasakos Kęstutis Kupšys, Lietuvos vartotojų organizacijų aljanso Tarybos narys ir BEUC (Europos vartotojų organizacijos) „žaliojo transporto" ekspertų grupės narys.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-09-11 15:48
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media