2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Užulėnyje - konferencija „Prof. Kazio Pakšto idėjų sūkuryje“

2016-01-13
 
Konferencijos dalyviai

Konferencijos dalyviai

 

Gerimantas Statinis

Ukmergės rajone, Taujėnų seniūnijoje, Užulėnyje, Antano Smetonos dvare, 2016 m. sausio 9 d. įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubo, Lietuvos geografų draugijos ir Ukmergės rajono savivaldybės organizuota konferencija „Prof. Kazio Pakšto idėjų sūkuryje".

Susirinkusius į prezidento A. Smetonos vasaros rezidenciją  pasveikino Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas ir Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos ambasadorius Rytų kaimynystei Žygimantas Pavilionis. Konferencijoje dalyvavo politikas ir publicistas Gediminas Navaitis, SEB banko prezidento patarėjas, finansų analitikas Gitanas Nausėda, Akmenės rajono vicemeras Apolinaras Nicius, „Klajūnų klubo" prezidentas Gintautas Babravičius, Lietuvos totorių bendruomenių sąjungos pirmininkas Adas Jakubauskas, Ukmergės rajono valdžios, visuomenės ir žiniasklaidos atstovai, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Lietuvos geografų draugijos nariai. Konferencijos moderatorė Ukmergės rajono savivaldybės Strateginės plėtros ir investicijų skyriaus vedėja - „Belizas‘15" ekspedicijos dalyvė, Rima Boškevičienė renginyje pristatė ir patį dvaro šeimininką - prezidentą A. Smetoną, kurio vaidmenį puikiai atliko Taujėnų gimnazijos direktorius Darius Kaplūnas.

Pranešimo „Prof. Kazys Pakštas ir Baltoskandijos idėja" metu VšĮ Baltoskandijos akademijos  direktorius Arūnas Bliūdžius pasakojo apie genealaus geopolitiko K. Pakšto prognozes ir idėjas, kurioms, deja, ne visoms buvo lemta išsipildyti. Lietuvos geografų draugijos viceprezidentė Genovaitė Kynė savo pranešime „Sekant Lietuvos geografų draugijos įkūrėjo pėdomis" pristatė Kazio Pakšto asmenybę ir ekspedicijos į Centrinę Ameriką „Belizas‘15" tikslus. Ekspedicijos vadovas Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių ir pramogų klubo pirmininkas Gerimantas Statinis konferencijos dalyviams priminė, kad „Kazio Pakšto  „Dausuva" - Belizas‘15" ekspedicijos organizatoriams darbai pasibaigs tuomet, kai apie šį, pasak prof. Alfredo Bumblausko žodžiais, „Didžiausią Pirmosios Respublikos asmenybę ir jo Dausuvos idėją" bus sukurtas dokumentinis filmas. Ukmergės rajono meras, kartu su prezidentu A. Smetona, už istorinių Lietuvos asmenybių garsinimą pasaulyje, apdovanojo ekspedicijos „Belizas‘15" vadovą G. Statinį ir pavaduotoją G. Kynę Prezidentui Antanui Smetonai pagerbti skirtais medaliais. Visiems ekspedicijos dalyviams buvo įteikti Lietuvos geografų draugijos padėkos raštai.  

Konferencijos pabaigoje „Klajūnų klubo" prezidentas Gintautas Babravičius pratęsė prof. K.Pakšto idėjų sūkurį ir pristatė „Misija Lietuva 100" - žygį aplink Baltiją ir pasaulį, kuris prasidėjęs šią vasarą, užsitęs iki 2019 metų.

                          

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-01-13 11:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media