2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Taikliausiai šovė Šakių rajono „Laikraštis „Valsčius

2016-12-17
 
​​

​​

 

Angelė Adomaitienė, Daiva Červokienė

Kasmetinis kalėdinis  LŽS Vilniaus skyriaus susitikimas adventinį gruodžio 15-osios vakarą tradicinėje, romantika dvelkiančioje sostinės vietoje - Adomo Mickevičiaus muziejuje prasidėjo... žvilgsniu į poeto epochos laikmetį. Pasijutome esantys žymiame Salomėjos Bekiu (Jolanta Mažylė) salone Vilniuje, po kurį vaikštinėjo ir eiles deklamavo pats Adomas Mickevičius (Voicechas Piotrovičius), elegancija spindėjo Julijus Slovackis (Raimondas Polis), gyvenimo akimirkomis dalijosi Augustas Liudvikas Bekiu (Viktorija Liauškaitė) bei Liudvika Sniadeckytė (Aurelija Arlauskienė), o metraštininkas (Rimantas Šalna) nušvietė tuometinio Vilniaus krašto istoriją, jo šviesuolių, filaretų ir filomatų veiklą. Saloninius pokalbius kiek drumstė tik triukšmingas besiartinančiųjų 2017-ųjų metų simbolis ugninis Gaidys (Angelė Adomaitienė), savo giedojimu vis norėjęs priminti, kas šiame „kieme" šeimininkas. 

Stebuklingai visiems sugrįžus į XXI amžių paskelbti LŽS Vilniaus skyriaus tradicinių  konkursų "Taikliausias šūvis" ir "Metų kornišonas" (žaliasis agurkėlis) nugalėtojai. Konkursų komisijos pirmininkė A. Adomaitienė pranešė, kad  konkurso "Taikliausias šūvis" 2016 metų laureatu tapo Šakių rajono „Laikraštis „Valsčius" redakcijos kolektyvas. Tai buvusio Šakių rajono laikraščio „Valsčius" komanda, leidusi šį leidinį per atkurtos Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį. Deja, pagrindinį akcijų paketą perėmus naujiems savininkams, šių metų rugsėjo 16 d. išėjo paskutinis „Valsčiaus" numeris. Jame buvo papasakota apie susidariusią situaciją ir priežastis, kodėl visas kolektyvas savanoriškai apsisprendė iš redakcijos išeiti ir nedirbti naujiems akcijų valdytojams. Tokiu būdu buvo išreikštas protestas, kad laisvas rajono laikraštis netaptų finansinių grupuočių ir partijų įtakos skaitytojams arena.

Darnus ir vieningas kūrybinis kolektyvas rado išeitį - jau rugsėjo 30 d. išleido naują leidinį, pavadintą „Laikraštis „Valsčius", kuris orientuojasi į tas pačias idėjas bei demokratines vertybes, kaip ir jo pirmtakas, taip pat išeina dukart per savaitę.  Tikrai šauta taikliai !

Iš LŽS pirmininko Dainiaus Radzevičiaus rankų diplomą bei prizinę kulką atsiėmusi „Laikraščio „Valsčius" redaktorė Giedrimė Didžiapetrienė pastebėjo, kad nors dabar kolektyvui tenka grumtis su daugybe kylančių sunkumų, jie jaučia stiprų kraštiečių palaikymą ir tiki savo žingsnio teisingumu. Priminusi, kad jau 25-erius metus „Valsčius" rinko metų žmogų, G. Didžiapetrienė šiemet juo už pagalbą paskelbė LŽS pirmininką D. Radzevičių.

Ar sunku buvo apsispręsti pereiti dirbti į naują leidinį? Laikraščio „Valsčius" korespondentės Loreta Bataitienė, Lina Bacevičiūtė ir fotokorespondentas Saulius Sinkevičius patikino, kad tai jiems truko vos 5 minutes.

Tradicinio konkurso "Metų kornišonas" prizas (žaliasis agurkėlis) paprastai iškeliauja pas labiausiai „susimovusius" kolegas. Šiemet agurkėliai skirti žurnalistui Edmundui Jakilaičiui už pirmąją laidą su naujuoju Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu, vestą 2016 m. lapkričio 15 d.  per LRT "Dėmesio centre". Minėta laida susilaukė itin prieštaringos reakcijos visuomenėje ir žiniasklaidoje.

Ką gi, ir patyrę vilkai kartais priskaldo malkų!

Po tradicinių apdovanojimų LŽS Vilniaus skyriaus pirmininkė Aldona Armalė įteikė po simbolinį padėkos angelą kolegėms A. Arlauskienei ir J. Mažylei, daug prisidėjusioms organizuojant skyriaus konferenciją Kernavėje, už skyriaus naujosios svetainės kūrimą - Arūnui Sartanavičiui, už Pokalbių klubo renginius - jo vadovei Daivai Červokienei.

Neoficialioje vakaro dalyje prie kalėdiniais gardėsiais kvepiančio stalo daug kalbėta apie žurnalistiką, kylančius iššūkius, linkėta ištvermės, laimės ir įvairių kitų dalykų vieni kitiems. Vieningo pritarimo sulaukė kolegų šakiečių pasiūlymas 2017-aisiais Spaudos dieną visiems kartu  paminėti Kudirkos Naumiestyje.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-01-02 11:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media