2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Friedricho Eberto fondas kartu su LŽS surengė Kaune įdomų praktinį seminarą žurnalistams

2018-04-22
 
Grupė semianro dalyvių  pasportalo „Kas vyksta Kaune

Grupė semianro dalyvių pasportalo „Kas vyksta Kaune

Vytautas Žeimantas


Kaune, 2018 m. balandžio 20-21 dienomis įvyko praktinis seminaras "Profesiniai žurnalistikos standartai propagandos ir fake-news akivaizdoje", kurį surengė Friedricho Eberto fondas ir Lietuvos žurnalistų sąjunga.
Seminaro tema yra labai aktuali, todėl ir susilaukė nemažo žurnalistų dėmesio. Jie suvažiavo iš daugelio Lietuvos vietovių: Vilniaus ir Klaipėdos, Kauno ir Panevėžio, Elektrėnų ir Šakių, Prienų ir Tauragės... 
Pirmoji seminaro diena vyko Kauno Fotografijos galerijoje, įsikūrusioje prie senosios Kauno Rotušės, pačiam senamiesčio centre. Seminarą vedė LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius.
Pirmoji seminaro tema buvo: "Žurnalistikos reguliacija ir savireguliacija. Kokių standartų siekiame žurnalistikoje?" Šia tema kalbėjo Visuomenės informavimo etikos komisijos pirmininkas Viktoras Trofimišinas, Žurnalistų etikos inspektorė Gražina Ramanauskaitė-Tiumenevienė. 
Tema "Tiriamoji žurnalistika. Kas vyksta ir ko nevyksta"" kalbėjo 15min.lt žurnalistas Dovydas Pancerovas.
Tema "Žiniasklaidos verslas, viešas interesas ir žurnalistų parengimas profesinei veiklai" pasisakė Vytauto Didžiojo universiteto Viešosios komunikacijos katedros profesorė Auksė Balčytienė ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.
Tema "Regioninė žiniasklaida ir nauji iššūkiai - nuo politikos iki žurnalistikos" kalbėjo Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos valdybos narė, Prienų rajono ir Birštono krašto laikraščio „Gyvenimas" redaktorė Ramutė Šimukauskaitė, UAB „Tauragės kurjeris" direktorius Renaldas Malychas, leidėjas, žurnalistas, buvęs „Ūkininko patarėjo" redaktorius Vytenis Neverdauskas ir portalo „Kas vyksta Kaune" redaktorė Brigita Sabaliauskaitė.
Po pranešimų vyko aktyvios diskusijos, pranešėjai gaudavo daug klausimų.
Pirmosios seminaro dienos pabaigoje jo dalyviai Apsilankė bendradarbystės ir mažų biurų erdvėje „Happspace Bankas", esančioje Laisvės al. 84B. Ekskursija ir supažindinimas su vadinamųjų „habų" verslo centro koncepcija buvo įdomūs. Aplankėme ir šiame name įskūrusios portalo „Kas vyksta Kaune" redakciją. Čia susipažinome su mažų kaštų interneto žiniasklaidos darbo koncepcija.
Antroji seminaro diena jau vyko Vytauto Didžiojo universitete, Putvinskio g. 23, ne tik didelėje, bet ir jaukioje auditorijoje.
Tema "Vaizdas žurnalistikoje ir žurnalistikos vaizdai" kalbėjo Spaudos fotografų klubo vadovas Jonas Staselis,
Tema " Radijas kaip verslas regione. Kaip išlikti profesionalu?" pasisakė Regioninių radijo stočių asociacijos pirmininkas, radijo stotis FM99 vadovas Liudas Ramanauskas. Seminaro darbą apibendrino LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius.
Žurnalistai liko patenkinti seminaro eiga, tematika, pranešimais ir aktyviomis diskusijomis, dėkojo ir Friedricho Eberto fondui, sudariusiam galimybę surengti tokį platų seminarą Lietuvos žurnalistams. 
Manau, kad kolegoms žurnalistams bus įdomu daugiau sužinoti apie Friedricho Eberto fondą (vokiškai Friedrich-Ebert-Stiftung, FES). Tai didžiausias ir seniausias iš politinėms partijoms artimų paramos fondų Vokietijoje. Pavadintas pirmojo Vokietijos respublikos prezidento Friedricho Eberto (1871-1925) vardu.
Friedricho Eberto fondas įkurtas 1925 m. paties Eberto iniciatyva. Šią idėją bei valią jis išreikštė testamente. Fondas, atėjus į valdžią Hitleriui, buvo uždarytas. Veikla atnaujinta 1947-1950 m. Friedricho Eberto fondas remia politinį ir socialinį lavinimą, skatinant demokratiją ir pliuralizmą, tarptautinį bendradarbiavimą ir kooperaciją. Centrinė būstinė yra Bonoje. Turi atstovybes ir biurus visuose pasaulio regionuose, Europoje, taip pat ir Lietuvoje - būstinė yra Vilniuje.
Rubrika LŽS ir NŽKA renginiai yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projekto dalis.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-06-27 10:58
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media