2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: LŽS Senjorų klubo susirinkime - kolegos Š. Laužadžio knygos pristatymas

2019-11-10
 
Iš kairės Šarūnas Laužadis, Juozas Šalkauskas, Ipolitas Skridla, Dainius Radzevičius. Alfonso Kairio nuotrauka

Iš kairės Šarūnas Laužadis, Juozas Šalkauskas, Ipolitas Skridla, Dainius Radzevičius. Alfonso Kairio nuotrauka

Vilniuje, jaukioje Teatrų sąjungos salėje lapkričio 6 dieną įvyko tradicinis kasmėnesinis LŽS Senjorų klubo narių susirinkimas. Jam pirmininkavo Ipolitas Skridla, susirinkimo sekretorius - Alfonsas Kairys.
Iš pradžių klubo pirmininkas Ipolitas Skridla ir Gerūta Jolanta Sodeikienė uždegė žvakutę visiems klubo nariams, išėjusiems Anapilin. Jie buvo pagerbti Tylos minute.
Vėliau Ipolitas Skridla pasveikino lapkričio mėnesį gimusius klubo narius ir du jubiliatus: Birutę Kazakevičienę ir Kazy Petkevičių Jiems buvo paruošti LŽS pirmininko ir mūsų klubo Padėkos raštai.
Apie naujus LŽS darbus kalbėjo LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius. 
To to įvyko mūsų kolegos Šarūno Laužadžio knygos ,,Padavimai apie Lietuvos vietovardžius" pristatymas.
Ipolitas Skridla papasakojo apie knygos autorių: Šarūnas Laužadis gimė 1951 m.rugsėjo mėn. 27 d. Švenčionyse, baigė Švenčionių Zigmo Žemaičio vidurinę mokyklą, 1975 m. Vilniaus inžinerinį statybos institutą (dabar Vilniaus Gedimino technikos universitetas), kėlė kvalifikaciją Vokietijoje (1999), Izraelyje (2002). 
1992-1993 m. dirbo Miškų ūkio ministro atstovu spaudai, 1997-1998 m. Žemės ir miškų ūkio ministro atstovu spaudai, 2015-2017 m. VšĮ Vilniaus informacijos centre, dėstė Vilniaus inžineriniame statybos ir Mokytojų kvalifikacijos kėlimo institutuose. Redagavo ir leido laikraštį "Ąžuolas". Išleido beveik 20 knygų įvairia tematika. 
Pastaroji knyga - ,,Padavimai apie Lietuvos vietovardžius" skirta Vietovardžių metams.
Susirinkime kalbėjęs knygos autorius pabrėžė, kad kiekviena knyga - tai naujas jo gimimas, kad, jei turi medžiagos, knygą parašyti nėra sunku: tiesiog mintis veja mintį. 
Smulkiau papasakojo apie Ignalinos, Ukmergės, Rokiškio vietovardžius ir su jais susijusias jo sukurtas legendas. 
Žinomas Lietuvoje skaitovas, radijo ir televizijos žurnalistas Juozas Šalkauskas perskaitė kelias knygoje spausdintas legendas.
Kolegos padėkojo visuomenės ir kultūros veikėjui, nusipelniusiam aplinkosaugininkui, žurnalistui Šarūnui Laužadžiui už jo naują knygą. 
Klubo pirmininko pirmasis pavaduotojas Alfonsas Kairys perskaitė klubo nario Juozo Elekšio atsiųstą laišką, kuriame pastarasis atsiprašo dėl ligos negalįs dalyvauti susirinkime ir praneša, kad sirgdamas yra išleidęs porą knygų. Apie vieną jų - ,,Dangaus viduryje" - gerą atsiliepimą yra parašiusi prof. Viktorija Daujotytė. 
Dabar J. Elekšis yra sukūręs nemažai naujų dainų ir ,,montuoja" naują dainų knygą. Laišką baigia, linkėdamas sėkmės Senjorų klubo nariams. 
Susirinkimo metu veikė Vilniaus Universiteto doc. Agnės Laužadytės-Tutlienės, Šarūno Laužadžio dukters, dailės darbų paroda.
Nutarta kitą susirinkimą organizuoti š.m. gruodžio 4 d.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-11-21 15:46
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

bAU

2019-11-24 12:44

O nuotraukoje net keturiGRAŽUOLIAI

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media