2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: LŽS Senjorų klube – pagerbti jubiliatai, susipažinta su asociacijos Ahmadija Lietuvoje vadovu Ahmedu Farazu

2019-04-05
 
Kalba asociacijos Ahmadija Lietuvoje vadovas Ahmedas Farazas. Vytauto Žeimanto nuotrauka

Kalba asociacijos Ahmadija Lietuvoje vadovas Ahmedas Farazas. Vytauto Žeimanto nuotrauka

LŽS Senjorų klubo nariai tradiciškai, pirmąjį mėnesio trečiadienį (balandžio 3 d.) susirinkę į Teatrų sąjungos salę gražiai pasveikino ir pagerbė Jubiliatus: Teresę Aldoną Gečienę pasveikino su-85-mečiu, o Albertą Vaidilą su 75- mečiu. Juos sveikino LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius Senjorų klubo pirmininkas Ipolitas Skridla, klubo nariai.
Kolegė Teresė Aldona Gečienė gimė Kaune, baigė Aušros mergaičių gimnaziją, Vilniaus universitete - žurnalistiką. 25 metus dirbo Eltoje korespondente, redaktore. 1993-1998 metais dirbo Krikščionių demokratų savaitraštyje "Apžvalga".
Kolega Albertas Vaidila gimė Šiauliuose. Čia baigė vidurinę, čia pradėjo dirbti. Šiauliuose buvo jo pirmieji žingsniai mėgėjiškoje, vėliau ir profesionalioje žurnalistikoje. Jis nemažai metų dirbo Šiaulių miesto laikraščio kultūros skyriuje. 1974 metais jis baigia Lietuvos valstybinį dailės institutą ir įsigyja menotyrininko specialybę. Maskvos visuomeninių mokslų akademijoje studijavo filosofiją. Jis kuria kaip dailininkas, rašo, kaip menotyrininkas, žurnalistas. Ypač jis pagarsėjo kurdamas ciklą "Žurnalistų portretai". Kolegų portretų jau sukurta per 100. Albertas Vaidila yra pirmasis Lietuvos žurnalistikos istorijoje surengęs autorines žurnalistų portretų parodas. Jo sukurti mūsų kolegų portretai jau buvo demonstruojami Žurnalistų namuose, Vilniaus Rotušėje. Nemažai jų jau buvo paskelbta almanache "Žurnalistika", periodinėje spaudoje, LŽS svetainėje, kitur. Šiemet jis buvo apdovanotas medaliu "Už nuopelnus žurnalistikai".
Klubo pirmininkas Ipolitas Skridla tradiciškai pasveikino kolegas, gimusius balandžio mėnesį.
LŽS 90-čio proga už aktyvų dalyvavimą klubo veikloje Ipolitas Skridla pareikė Padėkas Genovaitei Burneikienei,Vytautui Česnuliui, Jonui Endrijaičiui, Daliai Karvelytei, Algirdui Kavaliauskui, Zinui Kazėnui ,Vincentui Kurkučiui, Gerutai Jolantai Sodeikienei, Povilui Šimkavičiui, Kęstučiui Šaulyčiui, Albertui Vaidilai.
Buvo pasidžiaugta, kad LŽS 90-mečio renginyje, vykusiame Valdovų rūmuose, tarp dešimties pasižymėjusių žurnalistų buvo pagerbti ir du Senjorų klubo nariai - Domas Šniukas ir Vytautas Žeimantas. Jie buvo apdovanoti žinomo tautodailininko, etnografo Alberto Martinaičio sukurtomis skulptūromis "Šviesos simbolis". 
LŽS pirmininkui Dainiui Radzevičiui buvo padėkota už gražius,turiningus LŽS 90-čio renginius
Buvo paskelbta, kad šiemet Spaudos dienos minėjimas įvyks gegužės 7 dieną, 15 val. Vrublevskių bibliotekoje. 
Po jubiliatų pagerbimo ir narių apdovanojimų, įvyko įdomus pokalbis su Asociacijos
Ahmadija Lietuvoje vadovu Ahmedu Farazu. Jis papasakojo apie musulmonų veiklą Lietuvoje, atsakė į gausius kolegų klausimus. Jam talkino ir mūsų kolega ir rašytojas Jeronimas Laucius, pastaruoju metų nemažai rašęs apie asociaciją Ahmadija. Apie jos veiklą Lietuvoje ir pasaulyje yra išleidęs net visą žurnalo "Žvaigždutė" numerį.
 

 

Daugiau informacijos:
Ipolitas Skridla
Tel. 8674 66765, 8604 06094
ipolitas.skridla@gmail.com 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-04-05 12:55
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

Rimciausiai

2019-06-10 18:31

Tai ką senjorai jau tampa musulmonais????? Tai jau Ipolitas pasimove...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rimtai

2019-04-15 11:56

Tai ką senjorai jau tampa musulmonais?????

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Jolanta

2019-04-08 11:16

Sveikinu Albertą Vaidilą.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media