2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Lietuvos žurnalistai – Naugarduke

2018-09-06
 
Lietuvos žurnalistai su Naugarduko miesto valdžios atstovais

Lietuvos žurnalistai su Naugarduko miesto valdžios atstovais

Gerimantas Statinis

 

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kelionių žurnalistų klubas rugpjūčio 23 - 27 dienomis lankėsi Naugarduke. Per „Adventur" kasmetinę turizmo parodą Vilniuje užsimezgusi pažintis su Naugarduko Turizmo skyriaus vadove Jekaterina Kivač buvo naudinga - žurnalistų grupė, gavusi oficialiai iš Baltarusijos URM akreditacijas, vyko į kaimynystėje, šalia Lietuvos esantį Naugarduką. 
Smalsu buvo palyginti prieš 27 metus, su dviračiu aplankytą miestelį, su šiandien puošniu ir sutvarkytu rajoniniu centru. Žurnalistai buvo pakviesti į savaitgaly vykusią Duonos, giros ir sūrio šventę, kurioje galima buvo ragauti, bendrauti ir klausytis skambių baltarusių dainų. Žurnalistams įdomu buvo aplankyti Naugarduko pilies griuvėsius, parapijinę bažnyčią, kurioje tuokėsi Jogaila su ketvirtąja žmona Sofija Alšėniške, Adomo Mickevičiaus muziejų, Liubčios pilį, Laurušavo vienuolyną, kurį įkūrė Mindaugo sūnus Vaišvilkas-Laurušas, paskutiniojo LDK kanclerio Joachimo Liutauro Chreptavičiaus Ščorsų dvarą, Vseliubo seniausią Baltarusijoje katalikų bažnyčią, Svitiazio ežerą, bei Litovkos siurrealistinį „fentezi stimpanką". 
Naugardukas gamina skanią ryžių girą, pyragai, kepti Laurušavo vienuolyne nuostabūs, o sūriai savo skoniu nenusileidžia lietuviškiems, o žmonės geranoriški ir nuoširdūs. Lietuvių žurnalistams buvo įdomu išgirsti oficialią baltarusių istorikų poziciją Lietuvos Didžiosios kunigaikštytės atžvilgiu, o taip pat pamatyti aikštes su V. Lenino paminklais, kas pas mus jau seniai pamiršta. 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-06 07:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media