2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Išrinkta nauja Vilniaus skyriaus valdyba

2012-03-12
 
Nauja LŽS Vilniaus skyriaus valdyba su susirinkimo delegatais, Dainiaus Ručinsko nuotr.

Nauja LŽS Vilniaus skyriaus valdyba su susirinkimo delegatais, Dainiaus Ručinsko nuotr.

Arūnas Mildžius
 

Kovo 10 d. įvyko visuotinis LŽS Vilniaus skyriaus susirinkimas, kurio metu išklausyta skyriaus valdybos ataskaita, slaptu balsavimu išrinkta nauja skyriaus valdyba bei patvirtintas naujasis pirmininkas.

 

Vilniaus skyriaus pirmininkė Aurelija Arlauskienė, pristatydama skyriaus valdybos ataskaitą, pasidžiaugė, kad prieš devynerius metus įkurtas skyrius išaugo net 23 kartus (nuo 12 iki 274 narių). „Esame didžiausias Žurnalistų sąjungos skyrius, vienijantis kolegas, gyvenančius ir dirbančius ne tik Lietuvoje, bet ir JAV, Vokietijoje, Prancūzijoje, Nyderlandų karalystėje, Izraelyje ir kt. valstybėse. Būtent šis faktas ne tik džiugina, bet ir liūdina, nes aktyviai skyriaus veikloje dalyvauti trukdo atstumai, o dažnai ir narių iniciatyvos bei noro stoka, - dėstė pirmininkė. - Tradiciniai skyriaus narių susitikimai vyko Pokalbių klube, kurio koordinatore buvo Aldona Armalė. Kūrybiniams planams paviliojus Aldoną klubo veikla šiek tiek sulėtėjo, tačiau tikimės, kad įsiliejus naujoms jėgoms Pokalbių klubas atgis".


Susirinkusiems taip pat priminta, kad kasmet Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos išvakarėse LŽS Vilniaus skyriaus valdybos nariai aplanko žurnalistų kapus Antakalnio kapinėse Vilniuje. Prisimintos kelionės į Jono Basanavičiaus gimtinę Ožkabalių kaime, Vilkaviškio rajone, kur pasodintas Žurnalistų ąžuolas; į Vaižganto muziejų, Anykščių rajone, kuriam skyriaus nariai dovanojo savo išleistas knygas. Kelionės metu taip pat aplankytas vienintelis Lietuvoje mokyklinis Traupio botanikos sodas, susitikta su vietos bendruomene. Taip pat surengtos ekskursijos į Valdovų rūmus, Bernardinų kapines, išvažiuojamasis Pokalbių klubo renginys Klaipėdoje ir Neringoje. Kasmet liepos mėnesį Lietuvos bajorų karališkoji sąjunga Vilniaus skyriaus nariams suteikia galimybę pakeliauti „Kunigaikščių Radvilų keliais". Organizuotas susitikimas Vrublevskio bibliotekoje, aplankytas Varnelio muziejus ir kt. Dalyvauta projekte „Miestas. Savivalda, Darni plėtra". Lietuvos technikos bibliotekoje susitikta su Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos Vilniaus skyriaus vadovais. Lankytasi Mokslininkų bibliotekoje, kur susipažinta su atnaujintais fondais. Keliauta po Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato teritorijos kalvas. Analizuotos Vilniaus miesto viešojo transporto problemos ir perspektyvos. Atskiras Pokalbių klubo renginys buvo skirtas žurnalistų socialinėms garantijoms.


Kasmet Vilniaus skyriaus valdyba kviečia kolegas į Naujametinį renginį, kurio metu pagerbiami skyriaus tradicinių konkursų - „Taikliausias šūvis" ir „Metų kornišonas" laureatai.

 

Siekiant užtikrinti sklandesnę vidinę Vilniaus skyriaus komunikaciją nuo 2009 metų balandžio 2 dienos veikia skyriaus tinklaraštis „Mediaplius" (www.mediaplius.wordpress.com).

 

Taip pat kalbėta apie finansinę paramą skyriaus nariams, projektinę veiklą.


Pritarus valdybos ataskaitai įvyko skyriaus valdybos rinkimai. Slaptu balsavimu į Vilniaus skyriaus valdybą išrinkti: Angelė Adomaitienė, Aurelija Arlauskienė, Birutė Balynienė, Viktoras Denisenko, Loreta Jastramskienė, Rasa Liutkuvienė, Aleksandras Matonis, Gražina Paukštienė, Rimantas Šalna.

 

Susirinkusi naujoji valdyba išrinko pirmininką bei tris jo pavaduotojus - didžiausiam LŽS skyriui antrą kadenciją iš eilės vadovaus žurnalistė, meno kūrėja Aurelija Arlauskienė, jo pavaduotojais išrinkti: V. Denisenko (komunikacijos klausimams), L. Jastramskienė (socialiniams klausimams), A. Matonis (projektinei veiklai). Pokalbių klubo koordinatore išrinkta Aukstė Korbutė.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-03-12 16:20
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Vytautas

2012-03-15 08:04

Sveikinu Aureliją. Linkiu sėkmės.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media