2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: LŽS sporto žurnalistų klubo pirmininku išrinktas Tautvydas Vencevičius

2013-12-20
 
Tautvydas Vencevičius

Tautvydas Vencevičius

 

Gruodžio 18 dieną Vilniuje vyko Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubo ataskaitinis rinkiminis susirinkimas. Vadovauti LŽS sporto žurnalistų klubui dar ketveriems metams patikėta Tautvydui Vencevičiui, jo kandidatūrą klubo nariai palaikė vienbalsiai.

Sporto žurnalistus, susibūrusius į „PRESS‘as" pavadintą klubą, susirinkime pasveikino LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius, jis pasidžiaugė aktyvia klubo veikla, naujomis idėjomis ir nuolat augančiu klubo narių skaičiumi. Pasak D.Radzevičiaus, aktyvi sporto žurnalistų klubo veikla buvo įvertinta - T.Vencevičius išrinktas LŽS pirmininko pavaduotoju.

Klubui vadovaujantis T. Vencevičius pateikė ataskaitą, kurioje apžvelgti ketveri klubo gyvavimo metai: „Labiausiai džiugina augantis klubo narių skaičius. Per ketverius metus jis išaugo kone dvigubai ir dabar klubas vienija 34 žurnalistus. Klubas aktyviai sprendžia su sporto žurnalistika susijusius klausimus ir problemas - svarbiausiu įvykiu tapo kartu su Europos komisija surengta konferencija Vilniuje. Klubo inicijuota diskusija kartu su Lietuvos krepšinio vadovais padėjo išspręsti akreditacijų nedavimo žurnalistams klausimus, vyko aštrios diskusijos su buvusia Lietuvos futbolo federacijos vadovybe, kuri neleido filmuoti nacionalinės rinktinės rungtynių televizijų žinioms. Džiaugiamės, kad daugelis sprendimų buvo palankūs sporto žurnalistams".

2005 metais įkurtas LŽS sporto žurnalistų klubas prieš ketverius metus pradėjo veiklą pavadinimu „PRESS‘as", buvo sukurta interneto svetainė www.pressas.lt. Sporto žurnalistai aktyviai dalyvauja socialinėse akcijose - trejus metus iš eilės kartu su garsiais Lietuvos sportininkai lankomi vėžiu sergantys vaikai, jų šeimoms suteikiama galimybė nemokamai stebėti sporto varžybas.

„PRESS‘as" tęsia tradiciją rengti žurnalistų sporto varžybas. Jau devynerius metus iš eilės rengiamas tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras, jame per šiuos metus apsilankė net dešimties užsienio šalių atstovai. Šešerius metus organizuojamas Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatas, šiais metais jame žaidė rekordinis skaičius - net 12 komandų. Dvejus metus iš eilės vykstančiame Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionate dalyvavo 8 komandos.

„PRESS‘o" futbolo komanda nuolat dalyvauja tarptautinėse žurnalistų varžybose užsienyje - Lenkijoje (Krokuvoje, Lodzėje, Ostrūdoje), Rusijoje (Brianske), Ukrainoje (Lucke ir Odesoje), Latvijoje (Rygoje) ir netgi Kalnų Karabacho sostinėje Stepanakerte.

Pastaruoju metu įgyvendinta dar viena idėja - rengti futbolo rungtynes kartu su nacionalinėmis futbolo rinktinėmis Lietuvoje viešinčiais užsienio šalių žurnalistais. Kaune žaista su Škotija, Marijampolėje su Lenkija, Vilniuje su Graikija ir Latvija. „PRESS‘o" kvietimu Lietuvoje taip pat lankėsi kitų žemynų komandos - Egipto ir Japonijos.

Šiais metais „PRESS‘o" futbolo komanda debiutavo Sekmadienio futbolo lygoje, o krepšinio komanda Vilniaus krepšinio lygoje.

Sporto žurnalistai pasidžiaugė, kad pastaruoju metu nuolat auga rėmėjų gretos, pagrindiniai  klubo rėmėjai yra lažybų bendrovė „Orakulas", aprangos gamintojas „hummel", „TiuMenas", „Vytautas", „Kauno grūdai", „Olifėja", rengti varžybas padeda Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas, Vilniaus ir Druskininkų savivaldybės.

LŽS inf.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-12-20 09:44
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

tiumen

2013-12-23 11:57

Futbalistų būrelis o ne klubas

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media