2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Praktinė konferencija: „Žurnalistika ir žmogaus teisės – profesinių standartų praktinis taikymas“

2015-09-28
 
Konferencijos Jašiūnuose dalyviai. Algio Padoros ( (Pakruojis,

Konferencijos Jašiūnuose dalyviai. Algio Padoros ( (Pakruojis,

 

Vytautas Žeimantas

 

Restauruotuose Jašiūnų dvaro rūmuose (Šalčininkų rajonas) dvi dienas truko įdomi ir prasminga praktinė konferencija: „Žurnalistika ir žmogaus teisės - profesinių standartų praktinis taikymas". Ją surengė Fondas "Friedrich Ebert Stiftung", Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Lietuvos advokatų taryba. Į konferenciją susirinko gausus būrys žurnalistų iš Kauno, Klaipėdos, Pakruojo, Elektrėnų, Trakų, Ignalinos, Vilniaus, kitur.

"Mes čia susirinkome neatsitiktinai. Lietuvos žurnalistų sąjunga Šalčininkų rajone turi savo ambasadorę Aureliją Arlauskienę, kuri prieš kelis metus subūrė  istorikus ir štai šioje knygoje prikėlė iš užmaršties Paulavos respubliką , dabar rengia spaudai knygą apie  Jašiūnų dvaro rūmus ir jų gyventojus, kurių istorija buvo tampriai susipynusi su Vilniaus universiteto gyvenimu. Istorija liudija, kad prieš 200 metų  27 km atstumas nuo Jašiūnų iki Vilniaus nebuvo kliūtis žmonių kultūriniams ir ekonominiams ryšiams. Šis gražus kraštas visada buvo  turtingas  nepaprasto likimo, talentingais žmonėmis. Mėgstamas vilniečių, o  atgimę rūmai taps nauju traukos centru  saviems ir užsienio turistams, prisidės prie Jašiūnų  gražėjimo ir  turtėjimo. Dėkojame Šalčininkų savivaldybės ir šių rūmų administracijai už galimybę šiandienine žurnalistų ir teisininkų konferencija pradėti naują restauruotų Jašiūnų dvaro rūmų kultūrinio gyvenimo etapą", - pradėdama konferencija pasakė LŽS Vilniaus skyriaus pirmininkė Aldona Armalė.

Konferencijos dalyvius pasveikino Šalčininkų rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Beata Petkevič.

Konferencijos dalyviai turėjo gerą progą išklausyti įdomius ir turiningus pranešimus.

Žurnalistų etikos inspektorė Gražina Ramanauskaitė-Tiumenienė perskaitė pranešimą „Etikos standartai ir teisė - nauji iššūkiai", Dienraščio „Lietuvos žinios" direktorius Ramūnas Terleckas,  - „Profesionali žurnalistika ir jos perspektyvos spaudoje", Vytauto Didžiojo universiteto profesorė daktarė Audronė Nugaraitė - „Profesiniai žurnalistikos standartai mediatizacijos visuomenėje", advokato padėjėja Augustina Martinėlytė - „Žurnalisto profesinis/socialinis statusas: individuali veikla ir mokesčiai", Advokatas, advokatų garbės teismo  narys, Vilniaus universiteto teisės fakulteto docentas daktaras Justinas Usonis - „Naujas socialinis modelis ir laisvosios profesijos", Visuomenės informavimo etikos komisijos pirmininkė Vaiva Žukienė - „Žurnalistų etika ir žiniasklaidos teisė: ar įmanoma etiška konkurencija?", UAB "Valstiečių laikraštis" direktorius Gintautas Misiukevičius - "Spauda ir jos leidyba - iššūkiai realybė".

Kiekvienas pranešimas sukeldavo daug klausimų, buvo atvirai keičiamasi nuomonėmis. Žurnalistai gyvai diskutavo.

Visi nuoširdžiai pasveikino ir kolegą Česlovą Iškauską, kuriam buvo įteiktas medalis "Už nuopelnus žurnalistikai".

Konferencijos dalyvius maloniai nustebino jaunųjų Šalčininkų ir Jašiūnų muzikos mokyklų akordeonistų  koncertas. Jauniesiems atlikėjams žurnalistai nepagailėjo katučių.

Įdomi buvo ir konferencijos turistinė programa. Ekskursiją į Jašiūnų profesūros kapinaites ir po Jašiūnų dvaro rūmus surengė Balinskio gimnazijos direktorius, matematikos mokytojas, kraštotyrininkas ir rūmuose kuriamo muziejaus direktorius Kazimiež Karpič.

Kolegė Aurelija Arlauskienė mums surengė ekskursiją  į stambiausią Šalčininkų rajono ūkį "Evaldo daržovės", į Paulavos respubliką ir Vilkiškių dvarelį.

Konferencija buvo surengta profesionaliai. Visiems paliko gerą įspūdį.

 

Rubrika LŽS ir NŽKA renginiai yra Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo projekto dalis.

 

 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-09-29 13:44
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media