2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Žurnalistų desantas – Į Biržų rajono šventę “Svajonių sparnai”

2013-08-06
 
Žurnalistų desantas Biržų rajono šventėje „Svajonių sparnais“

Žurnalistų desantas Biržų rajono šventėje „Svajonių sparnais“

 

Vytautas Žeimantas

 

Rugpjūčio 3 dieną, šeštadienį, per Biržų rajono šventę „Svajonių sparnai" buvo įteikta šeštoji Antano Macijausko premija. Šiemet laureatu tapo druskininkietis Romas Sadauskas-Kvitkevičius.

Ta proga iš Vilniaus į Biržus atvyko didelis būrys žurnalistų,  kuriems vadovavo LŽS Senjorų klubo primininkas Stanislovas Pleskus.

„Norinčių važiuoti buvo ir daugiau, bet mūsų skaičių ribojo autobuso apimtis. Manau, kad tie, kurie pirmieji užsiregistravo į šią kelionę, neliko nusivylę," -sako Stanislovas Pleskus.

Tik atvykę į Biržus, mes iš karto papuolėme į šventės „Svajonių sparnai" šurmulį. Iš pradžių mus apsupo tikras palapinių miestelis, kuriama buvo kur akis paganyti, na, ir gomurį suvilgyti. Liaudies meistrai rodė savo kūrinius, kulinarai - įvairius skanėstus. O ką jau gali naujo pasakyti apie garsiuosius biržiečių aludarius! Nespėjome ir apsidaryti, kai dažno kolegos rankose sublizgo gintarinis, šaltas, putotas...

Nustebino ir Aviacijos technikos paroda. Čia galėjome prieiti ir rankomis pačiupinėti dešimtis lėktuvų, kitokios aviacinės technikos. Į Biržus buvo atskridusi ir tiksli kopija „Lituanicos", kuri garsiųjų Dariaus ir Girėno pilotuojama perskrido Atlantą.

Kaip gi prie tokios įžymybės nenusifotografuosi! Aldona Armalė, Stanislovas Pleskus, Vytautas Vaitkus, Nijolė Steponkutė, Jonas Vėlyvis, Algirdas Matulevičius, Albertas Vaidila, Algis Kusta, Adolfas Strakšys... visi stojosi, visi šypsojosi į fotoaparatų objektyvus. Bus nuotraukų atminčiai.

Išklausę Biržų rajono merės Irutės Varzienės ir LŽS bei NŽKA pirmininko Dainiaus Radzevičiaus sveikinimo kalbas, garsiai paploję naujajam Antano Macijausko premijos laureatui kolegai Romui Sadauskui-Kvietkevičiui, nuskubėjome su juo artimiau pabendrauti.

Iš karto atsakau į daugelio kolegų jau mūsų svetainėje užduotą klausimą: taip šiųmetinis A.Macijausko premijos laureatas, laikraščio „Druskininkų naujienos" redaktorius Romas Sadauskas-Kvietkevičius yra rašytojo Romo Sadausko sūnus.

Aišku, laureatas buvo patenkintas, nors gal kiek ir nustebęs, kad būtent jam buvo paskirta premija. O už tuos premijinius 2000 litus jis planuoja pirkti malkų, savo namas apšildyti. Sakė, kad visai žiemai jų užteks, ir dar kitai turėtų pasilikti. Taigi šildysis mūsų kolega ir ta šiluma jam primins Biržus, Macijauską ir premijinius.

Bet ne tik ant žemės čia dėjosi įdomūs dalykai. Ilgokai teko ir galvas užvertus pabūti. Stebėjome aviacinius atrakcionus, orlaivių paradą, skraidyklių sklandytuvų pasirodymus, akrobatinius skrydžius, parašiutininkų šuolius, oro balionų skrydžius.

„Biržai nustebino aviacinės technikos gausumu. Parodoje, o vėliau ir danguje pamačiau net kelias dešimtis įdomiausių lėktuvų, sraigtasparnių, aviamodelių. Daug ką mačiau pirmą kartą savo gyvenime," - sakė kolega Algirdas Matulevičius.

Stebėjomės aviacinės technikos gausumu bei įvairumu ir mes. Gal tik vienas kolega Kazys Kilčiauskas čia jautėsi kaip savo namuose. Juk jis net dvidešimt metų dirbo žurnale „Sparnai", yra paskelbęs kelias dešimtys, o gal jau ir per šimtą straipsnių apie mūsų lakūnus, lėktuvus, kitą skraidančią techniką.

Įdomus buvo ir Technikos klubo „Klasika" senovinių automobilių paradas. Jį pradėjo vos ne šimtametė auto technika, o užbaigė jau mūsų matytais ir važinėtais senomis „Pobedomis"< „Moskvičiais", „Volgomis"...

„Tokio didelio senos technikos parado seniai nemačiau," - sakė kolega Jonas Vėlyvis.

Visi grįžome į Vilnių daug ką pamatę, gerai pailsėję, puikioje nuotaikoje.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-08-06 14:42
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Kvitkevicius

2013-08-08 23:16

Birai gerai, bet alus jau netilpo...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media