2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Alvidas Jancevičius: nestokojantis energijos, idėjų ir netikėtumų

2020-01-13
 
Alvido jancevičiaus atrakcione "surišant" Dainių Radzevičių dalyvauja Ipolitas Skridla, Domijonas Šniukas. Loretos Nikolenkienės nuotrauka

Alvido jancevičiaus atrakcione "surišant" Dainių Radzevičių dalyvauja Ipolitas Skridla, Domijonas Šniukas. Loretos Nikolenkienės nuotrauka

 

Loreta Nikolenkienė

LŽS narė

 

Sausyje, tradicinį, pirmojo mėnesio trečiadienio susitikimą LŽS Senjorų klubas skyrė susitikimui su žinomu žurnalistu, iliuzionistu, cirko istoriku Alvidu Jancevičiumi, o jis Vilniaus Teatro sąjungos salėje mums sukūrė gražią pramogą.

Alvidas Jancevičius gimė Vėžalaukyje, Tauragės rajone. Baigė Tauragės 1-ąją vidurinę mokyklą, 1977 m. Vilniaus universiteto Istorijos fakultete įsigijo žurnalistikos specialybę. 1977-1983 m. buvo Vilniaus universiteto Žurnalistikos katedros Periodinės spaudos mokslinio tyrimo laboratorijos mokslinis bendradarbis, vadovavo studentų estradinių miniatiūrų teatrui, dirbo Kiemo teatrorežisieriumi. 

Daug metų jis atidavė televizijai. 1983-1992 m. - Lietuvos televizijos Propagandos vyr. redakcijos redaktorius, 1992-1993 m. - šios redakcijos vyriausias redaktorius. Nuo 1993 m.- Lietuvos televizijos Visuomeninių programų direkcijos visuomeninių-politinių laidų kūrybinio susivienijimo vyriausias redaktorius. Lietuvos televizijoje rengė laidas „Žmogus. Visuomenė. Įstatymas", „Juridinis kanalas". Nuo 1996 m. buvo  teisinių ir politinių laidų vedėjas. 

Taigi beveik 50 metų pašventė žurnalistikai. Per šimtą jo straipsnių apie šalies bei pasaulio cirko istoriją išspausdinta įvairiose Lietuvoje leistoseenciklopedijose. 1994 metais jam buvo įtekta K. ir J. Bobelių žurnalistinė premija.

„Daug metųbuvau ir tebesu įsitikinęs, kad žurnalistas, kuris rašo specializuotomis temomis,  turi gerai išmanyti tai, apie ką rašo", - kalbėjo  Alvidas Jancevičius irdžiaugėsi, salėje  matydamas gerai pažįstamus kolegas žurnalistus, su kuriais kartu dirbta Lietuvos televizijoje.

Žurnalisto, laidų vedėjo darbas yra tik viena jo veiklos pusė. Koncertinei veiklai atiduota daugiau kaip 30 metų, gausu koncertinių pasirodymų Kauno "Žalgirio" arenoje ir kitose didžiosiose salėse su Baltijos šalių, Norvegijos, Vokietijos, įvairių Afrikos šalių, Ukrainos, Lenkijos bei kitų valstybių cirko meistrais. Vien senojoje Kauno sporto halėje surengta per 500 pasirodymų. Koncertavo A. Jancevičius ir  su tuometine Vilniausvalstybinio jaunimo teatro aktorių grupe „Namų muzikavimo grupė". O kur dar daugiau kaip 20 metų  gastrolių su Baltijos cirku... Alvidas Jancevičius domisi ir kitų iliuzionistų darbais, pats išbando vis naujus iliuzijų triukus. Į savo pasirodymą stengiais įtraukti ir visus žiūrovus. Todėl jo pasirodymai tampa gyvi, nuotaikingi, sukeliantis daug emocijų.

Pasak Alvido Jancevičiaus, iliuzonisto darbas yra nelengvas, naujam triukui paruošti tenka įdėti daug pastangų ir laiko, todėl jaunimą sunku sudominti ir prikalbinti mokytis šio amato subtilybių. Kai jis mokykloje bandė organizuoti iliuzonistų būrelį, į jį... neatėjo nei vienas moksleivis.

O mes, tąsyk susirinkę jaukioje Teatro sąjungos salėje, pamatę jo atliekamus įvairius cirkotriukus, patikėjome, jog neįmanomi dalykai tampa įmanomi. Jo pakviesti, noriai įvairiuose cirko triukuose dalyvavo mūsų kolegos žurnalistai Kęstutis Šiaulytis, Ipolitas Skridla, Vytautas Žeimantas, Gerda Gudjurgienė, Domijonas Šniukas, kiti. Į sceną išėjo ir LŽS pirmininkas DainiusRadzevičius. Teko artistui paasistuoti ir šių eilučių autorei...  Nuotaikingas, nenuspėjamas ir kupinas teigimų emocijų susitikimas paliko įspūdį net skeptikams.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-01-13 13:35
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media