2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Profesinių žurnalistikos standartų paieška

2016-09-29
 
Arūno Sartanavičiaus nuotrauka

Arūno Sartanavičiaus nuotrauka

 

Daiva Červokienė

 

Rugsėjo 23-24 dienomis Kernavėje, Archeologinės vietovės muziejaus konferencijų salėje, vyko LŽS Vilniaus skyriaus organizuotas seminaras tema „Profesinių žurnalistikos standartų paieška propagandos ir informacinių karų fone".

Iš Vilniaus ir kitų šalies miestų į Kernavę sugužėję žurnalistai klausėsi Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininko Edmundo Vaitekūno įžvalgų apie saviraiškos laisvės ribojimą radijuje, televizijoje ir internete, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjo, Mykolo Romerio universiteto dėstytojo Algio Norkūno pranešimo apie teismų praktiką elektroninės žiniasklaidos bylose, Visuomenės informavimo etikos komisijos pirmininko pavaduotojo Viktoro Trofimišino minčių apie Naująjį etikos kodeksą ir naujus etikos iššūkius žurnalistams,

LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius referavo apie kolektyvinį autorių teisių administravimą, kokios naudos gali tikėtis žurnalistai.

Klaipėdos rajono laikraščio „Banga" vyriausioji redaktorė, Nacionalinės rajonų ir miesto laikraščių leidėjų asociacijos pirmininko pavaduotoja Vilija Butkuvienė buvo ne tik seminaro dalyvė, bet ir pranešėja, įtaigiai nagrinėjusi regioninės bei vietos žiniasklaidos ir vietos bendruomenės, politikų bendradarbiavimą, išgyvenamas problemas, kurios kasdien redaktoriams ir redakcijoms kelia skausmingą klausimą - ar pavyks leidiniui išsilaikyti, kas skatino ir Kaišiadorių rajono laikraščio „Atspindžiai" vyriausiąją redaktorę Virginiją Šimkūnienę, Elektrėnų savivaldybės laikraščio „Elektrėnų  kronika" vyriausiąją redaktorę Juliją Kirkilienę pasisakyti apie jų patiriamus gniuždančius sunkumus.

Šeštadienį Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Lauras Bielinis  aptarė artėjančių rinkimų aktualijas ir jų keliamus iššūkius žurnalistams, Interneto žiniasklaidos asociacijos pirmininkė, Mykolo Romerio universiteto dėstytoja Aistė Žilinskienė nagrinėjo etikos standartus interneto žiniasklaidoje, keliančius klausimą - kur judame.

Bene daugiausia susidomėjimo sukėlė „Verslo žinių" vyriausiojo redaktoriaus Rolando Baryso mintys  apie žurnalistikos, verslo ir valdžios bendravimo niuansus bei žurnalistų ir visos žurnalistikos tykančius pavojus.

Visiems kolegoms neišdildomų įspūdžių paliko Kernavės archeologinės vietovės muziejaus gido, muziejininko Andriaus Janionio ekskursija, pasakojimas apie eksponatus, archeologų radinius vienoje iš seniausių Lietuvos sostinių. Įspūdingas buvo ir apsilankymas skulptoriaus Henriko Orakausko studijoje-galerijoje "Šulinys", pasižvalgymas po menininko dirbtuves, pasakojimas apie naujausius darbus: filosofijos ir ideologijos mūzų ryšį, technologijų monstrą. O LŽS Vilniaus skyriaus pirmininkei Aldonai Armalei ir kelioms kolegėms, regis, buvo smagus pasivažinėjimas menininko sukurta skulptūra-karieta „Kernavės taksi", kuria jis pats ir pavežiojo žurnalistes.

Seminare dalyvavo žurnalistų, vyriausių redaktorių ne tik iš Vilniaus, bet ir Kaišiadorių, Gargždų, Ignalinos, Klaipėdos,  Esperantininkų, Senjorų skyrių - piršosi išvada, kad Vilniaus skyrius yra ne tik gausiausias, bet ir atviriausias, draugiškiausias kolegoms.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-09-29 12:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media