2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: LŽS Senjorų klubo susirinkimas pagerbė išėjusį S.Pleskų, pristatė naujas kolegos J. Laurinavičiaus knygas

2015-09-08
 
Stanislovas Pleskus

Stanislovas Pleskus

 

Į Lietuvos Teatrų sąjungos salę senjorai susirinko pirmą kartą po vasaros atostogų. Įžanginiu žodžiu  susirinkimą  pradėjęs Alfonsas Kairys pasiūlė buvusio Senjorų klubo pirmininką a.a. Stanislovą Pleskų pagerbti  Tylos minute.

Po to klubo nariai pasidano prisiminimais apie ilgametį klbo pirmininką Stanislovą Pleskų. Kolegos Jadvyga Godunavičienė, Goda Ferensienė, Vytautas Žeimantas, Algirdas Matulevičius, Tatjana Ovčinikova, Algirdas Pekeliūnas, Vladislovas Burbulis, Romas Mockus prisiminė Stanislovą kaip žmogų, besirūpinantį kitais ir kartais net užmirštantį save, kaip nuoširdų ir linksmą, komunikabilų, gerą organizatorių (palankia prisimintos jo organizuotos kelionės į Vaižganto tėviškę Malaišius, Rokiškį, kt.).

Kolegos Alfonso Kairio dėka buvo parengtas spalvotas stendas apie Stanislovą Pleskų. Gėlės ir deganti žvakė priminė, kad Žmogaus nėra, bet jis gyvas senjorų širdyse. Įspūdį sustiprino kolegės Elenos Vidos Kazlauskienės perskaityti poeto Jono Strielkūno žodžiai:

„Aš trumpam atėjau,

Aš ilgam išeinu".

Po to buvo įteikti Žurnalistų sąjungos pirmininko Dainiaus Radzevičiaus Padėkos raštai jubiliatams -  Elenutei Sliesoriūnienei  ir Vladui Karveliui.

Gimusius rugpjūčio - rugsėjo mėnesiais sveikino Alfonsas Kairys ir Goda  Ferensienė.

Senjorų klubo Tarybos narys Vytautas Žeimantas pristatė laikraščio „Kaišiadorių aidas" redaktoriaus, Senjorų klubo nario Jono Laurinavičiaus knygas „Su minuso ženklu" ir „Brūkštelėjimai". Apie jas kalbėjo ir jų autorius, sakydamas, kad pirmoji knyga  - tai epigramos, o antroji - aforizmai: antrajai  medžiaga buvo kaupiama net 40 metų.

Susirinkime kalbėjęs Romas Mockus pasiūlė Senjorų klubo garbės pirmininkais išrinkti buv. pirmąjį pirmininką Leopoldą Mykolaitį ir a.a. 15 metų klubui  vadovavusį Stanislovą Pleskų. Susirinkusieji tam pritarė.

Pritarta ir minčiai „atgauti" S. Pleskaus „stebuklingąjį švilpuką"  bei aplankyti jo našlę.

Kitą visuotinį susirinkimą, kuriame bus renkamas Senjorų klubo pirmininkas, nutarta sušaukti š.m. spalio 7 dieną.

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-09-29 11:52
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media