2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: LŽS Kelionių ir pramogų klubas kepė “Gandų antį”

2016-05-09
 
 

LŽS Kelionių ir pramogų klubo nariai linksmai ir prasmingai paminėjo Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos šventę. Iškilmes pradėję penktadienį Kultūros ministerijoje, įteikiant V. Kudirkos ir V. Gedgaudo premijas, pratęsė šeštadienį šauniame Spaudos baliuje Kaune, o baigė sekmadienį Vilniuje, Verkių parke.

Keliautojai nusprendė, kad šią dieną reikėtų paminėti iškepant „Gandų antį" - juk geriau ją suvalgyti, negu „paleisti".

Buvo panaudotas archaiškas kepimo molyje metodas, kuomet antis aplipdoma ekologiniu moliu ir pusantros valandos kepama lauže. Kol antis kepė, klubo kolegos pavėsinėje prie stalo, gurkšnodami girą, dalinosi savo linksmomis gyvenimo istorijomis, kuomet jie patys arba aplinkiniai apie juos, paleido „Gandų antį".

Šios istorijos sukėlė nemažai juoko, nes buvo prisiminti linksmi nuotykiai: Džindžibaro karalystės pasiuntinio vizitas į Platelius per Užgavėnes, superkamo sniego balandžio 1 - osios proga Pasvalio krašte, o taip pat koridos Paberžėje atgarsiai.

Be to, pikniko dalyviai galėjo susipažinti Verkių rūmų sodininko namo šeimininkės televizijos žurnalistės Dalios Juočerytės oranžerijoje įrengta įdomia Atsinaujinančios energijos ekspozicija.

"Gandų antis" buvo skalsi.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-05-09 13:22
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media