2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Klaipėdos žurnalistai – ant bangos

2015-12-16
 
LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus žurnalistai kalėdiniame vakarėlyje 2015 metų gruodžio 11 d.  Klaipėdoje

LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus žurnalistai kalėdiniame vakarėlyje 2015 metų gruodžio 11 d. Klaipėdoje

 

Jolanta Beniušytė,

 LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus pirmininkė

Gruodžio 11 dieną įvyko LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus narių visuotinis ataskaitinis susirinkimas, o po jo - linksmas kalėdinis vakarėlis su skyriaus narių talentų šou. Kolegos, dalyvavę talentų šou, pademonstravo neįtikėtinus meninio skaitymo, vokalo, savos kūrybos, idėjų generavimo, knygų pristatymo ir kitus sugebėjimus.

Norėčiau pasidalinti su kolegomis mintimis apie tai, kaip šiais, neįtikėtinai greitai pralėkusiais metais, gyvenome mes, Klaipėdos žurnalistai.

Taigi, 2015 -ieji. Ką jie atnešė mums, Klaipėdos žurnalistams, susibūrusiems į LŽS skyrių mieste prie jūros?

Kai praverčiau 2015 metų savo darbų kalendorių, į galvą šovė mintis - kalnų vertimo metai. Rekordiniai metai. Rekordiniai metai tiek darbų, tiek renginių, tiek finansine prasme. Rekordų galima siekti tik su puikia komanda. Tokia nerealiai gera, kokia yra LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus taryba: Žydrūnas Naujokas, Gediminas Pilaitis, Palmira Martinkienė, Asta Kažukauskienė, Giedrė Vaičekauskienė, Adelė Žičkuvienė.

Labiausiai džiugina tai, kad šiemet skyriuje vėl gausiai sulaukėme jaunųjų kolegų papildymo. Tai Virginija Samulionytė, Paulius Matulevičius, Simona Pargaliauskaitė, Viktorija Vaškytė. Tikimės, kad ir ateinančiais metais gausės mūsų skyriaus gretos jaunais, kūrybingais žurnalistais, kuriuos domina įdomi LŽS veikla, galimybė tobulėti ir teisinis saugumas.

Šiuo metu LŽS Klaipėdos apskrities skyrius vienija 58 žurnalistus, dirbančius įvairiose medijose: spaudoje, TV, radijuje, portaluose Klaipėdoje, Kretingoje, Palangoje, Gargžduose.

Dalis mūsų narių - senjorai, kurie leidžia savo knygas, rengia parodas, aktyviai dalyvauja uostamiesčio kultūriniame gyvenime. Jie yra susibūrę į mažą A. Žičkuvienės vadovaujamą klubiuką skyriaus viduje ir įdomiai leidžia laiką.

Dar keli mūsų nariai gyvena Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Olandijoje - palaikome su jais ryšį, susitinkame, kai grįžta į gimtąjį miestą atostogų.

2015 metų renginys Nr. 1 - tai mūsų „Ženia" (Žurnalistų entuziastų nepriklausomų informatorių apdovanojimai), kuriame dalyvavo apie 70 žmonių: žurnalistų, rėmėjų, partnerių, bičiulių. Įteikti solidūs ir kolegų vertinami „Ženia" apdovanojimai už žurnalistų teisių gynimą asmeniniu pavyzdžiu, geriausią žurnalistinių tyrimų darbą, karjeros skrydį, atradimą, praradimą, o už ...praskridimą žurnalistiniame darbe įteikta simpatiška kiaulaitė..."Ženia" siela Žydrūnas Naujokas, pavirtęs į Betmeną, sukūrė nepaprastą šventės atmosferą, apie kurią dar ilgai kalbėjo kolegos žurnalistai. Mat buvo pašėlusiai linksma, smagu ir gera savų kolegų būryje, pamiršus, kad esame iš konkuruojančių laikraščių ar televizijų. Per „Ženia" būname tik plunksnos broliai ir sesės.

Labai džiaugiamės, kad jubiliejinėje „Ženia" šventėje dalyvavo LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius su žmona Jūrate. Dėkingi pirmininkui už mielas dovanas, operatyviai susuktą filmuką apie šventę ir puikias nuotraukas.

Džiugu, kad jubiliejinei „Ženia" šventei iš projektinių lėšų spėjome išleisti ir spalvingą žurnalą „Je suis Ženia", kuriame - šios šventės ir skyriaus istorija, prieškario ir sovietinio laikotarpio žurnalistų prisiminimai. Ateinančiais metais taip pat planuojame išleisti leidinuką, kuriame atsispindėtų Klaipėdos žiniasklaidos istorija.

2015 metais kaip voverės sukomės renginiuose. Dalyvavome Maltos ordino labdaringoje akcijoje, prie Klaipėdos esančiuose miškuose su šeimomis pasodinome 1 hektarą maumedžių, pavasariniame laivų parade rinkome gražiausią laivą, ir jachtos „Lietuva" įgulą spaudos konferencijoje miesto savivaldybėje apdovanojome skyriaus įsteigtais prizais.

Padėjome organizuoti du LŽS seminarus, aktyviai juose patys dalyvavome, sukvietėme žurnalistus iš aplinkinių miestų,  taip pat dalyvavome Baltijos šalių žurnalistų konferencijoje,  kitų skyrių bei organizacijų surengtuose dar keliuose seminaruose. Aktyviai bendradarbiavome su Klaipėdos universiteto Komunikacijos katedra - uostamiesčio žurnalistų kalve, Klaipėdos pramonininkų asociacija, su kuria kartu kasmet parenkame ir apdovanojame produktyviausiai apie Klaipėdos krašto verslą rašančius žurnalistus. Pernai simbolinę „Gintarinę plunksną" pelnė spaudos žurnalistė Aušra Pilaitienė, 2015 m. „Gintarinė plunksna" atiteko televizijos ir radijo žurnalistei Astai Kažukauskienei.

Vasarą keliavome po Dzūkiją, šauniai ilsėjomės dvi dienas prie Metelių ežero. Smagu, kad prie mūsų prisijungė LŽS pirmininko pavaduotojai Rolandas Meiliūnas ir Audrys Antanaitis.

Su kolege Livija Grajauskiene dalyvavome profsąjungų mitinge Vilniuje rugsėjį. Smagu buvo eiti su kitais kolegomis susikabinus rankomis - jautėmės stiprūs ir teisūs, protestuodami prieš dirbančiųjų teises pažeidžiančias naujo darbo kodekso pataisas. Kas jau kas, o mudvi su Livija jau žinome, kokie negailestingi darbuotojui gali būti darbdaviai, nebijantys paminti net įstatymo raidę, kad tik sutaupytų darbuotojo sveikatos sąskaita kokį sudilusį skatiką. Ir kaip smagu tais sunkiais momentais jausti tvirtą LŽS vadovybės, kolegų bei sąjungos teisininkų paramą.

Parengėme ne vieną publikaciją „Žurnalistikos" almanachui ir www.lzs.lt portalui, pasiūlymus naujam etikos kodeksui.

Visas šis spalvingas 2015- ųjų LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus gyvenimas atsispindėjo šių metų pradžioje startavusioje oficialioje skyriaus feisbuko paskyroje „Klaipėdos žurnalistai". Kviečiame kolegas dažniau lankytis mūsų profilyje!

2015 - ieji išties buvo įdomūs, kūrybingi, profesinio tobulėjimo metai. Be LŽS jie būtų buvę ne tokie įdomūs ir smagūs.

Tad artėjant didžiosioms metų šventėms, norisi visos uostamiesčio žurnalistų bendruomenės vardu pirmiausiai padėkoti LŽS sielai -  mūsų energingajam vadovui, LŽS pirmininkui Dainiui Radzevičiui.

Gerbiamas Dainiau, ačiū Tau už įdomius, labai reikalingus teisinių žinių, profesinio tobulėjimo seminarus, konferencijas ir kitus įdomius renginius bei stiprų moralinį žurnalistų palaikymą - Tu visada pirmas atleki į pagalbą, kai jos šaukiamės.

Labai ačiū ir šauniems pirmininko pavaduotojams - už pasiaukojamą darbą žurnalistų labui prof. Audronei Nugaraitei, už palaikymą ir pagalbą, gerą draugiją Audriui Antanaičiui ir Rolandui Meiliūnui.

Už puikų darbą skleidžiant žurnalistų bendruomenės, tarp jų ir mūsų, klaipėdiečių, naujienas, būsimos žiniasklaidos enciklopedijos rengimą - Vytautui Žeimantui, už darbą dėl žurnalistų reikalų neskaičiuojant valandų šauniomis LŽS administracijos moterims - vyriausiajai buhalterei Linai Mykolaitienei ir referentei Almonei Baltrūnienei. Ačiū Jums, mielieji.

Taip pat ačiū už bendrystę visiems LŽS skyrių ir klubų vadovams, skyrių nariams, LŽS Valdybos ir Tarybos nariams, su kuriais susitinkame aptarti svarbiausių mūsų organizacijos reikalų.

Visiems Jums siunčiame šilčiausius kalėdinius linkėjimus iš pajūrio! 2016 -aisiais linkime  kūrybinės sėkmės, sveikatos ir taikos šeimose bei pasaulyje.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-12-16 12:56
 
 

Komentarai (4)

Jūsų el. paštas

Ai!

2015-12-28 09:55

Pirmyn klaipediečiai!
Pirmnyn į Klaipėdą!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Aurelija

2015-12-22 13:18

Labai džiugu, kad Klaipėdoje verda toks kupinas įvykių gyvenimas. Sėkmės. Ir dar kartą sėkmės.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Jolanta

2015-12-16 22:46

Ačiū Dainiau, ir mes tave labai mylime:))

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Dainius Radzevičius

2015-12-16 19:02

Myliu Klaipėdą, jos žurnalistus ir visada gerą nuotaiką sėinduliuojančią Jolantą

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media