2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: Klaipėdoje – „ŽENIA” apdovanojimai

2016-05-02
 
Egidijaus Jankausko nuotr. Pernai metais klaipėdiečiai žurnalistai su savo bičiuliais šventė 15- ąją, jubiliejinę „ŽENIA“

Egidijaus Jankausko nuotr. Pernai metais klaipėdiečiai žurnalistai su savo bičiuliais šventė 15- ąją, jubiliejinę „ŽENIA“

 

Jolanta Beniušytė,

LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus pirmininkė

Tradiciniai Klaipėdos žurnalistų apdovanojimai „ŽENIA" nugriaudės šį penktadienį, gegužės 6 d. 19 val.  „Forto dvaro" kavinėje, Teatro aikšėje, pačioje miesto širdyje. Šventės organizatorius - Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyrius - „ŽENIA" rengia jau aštuntą kartą!

„ŽENIOS" (Žurnalisto Entuziasto Nepriklausomo Informatoriaus Apdovanojimai) originalios statulėlės teikiamos keturiose nominacijose: „Metų Atradimas" - už ryškiausią talento proveržį, „Metų Praradimas" - už žurnalistų bendruomenei skausmingą veiksmą, „Metų Skrydis" - už staigiausią kilimą karjeros laiptais, „Metų Knyslys" - už didžiausią rezonansą sukėlusius straipsnius ir TV, radijo reportažus. Dar vienos nominacijos - „Metų Praskridimo" laimėtojas vietoj „ŽENIOS" statulėlės gauna šmaikštų prizą.

Kasmet  LŽS Klaipėdos apskrities skyriaus taryba išrenka „Metų žurnalistą" - labiausiai žurnalistų bendruomenei nusipelniusį, profesionaliausiai dirbusį kolegą, kuriam atitenka garbingiausioji „ŽENIA" statulėlė. Taip pat nominacija „Ačiū ŽENIA" apdovanojamas geriausiai su žiniasklaida dirbantis atstovas spaudai. Naujovė šiemet - po pertraukos grįžta Metų akies nominacija, skirta geriausiems fotografams ir operatoriams.

Nugalėtojų rinkimai šventėje vyksta demokratiškai ir linksmai. Kiekvienam apdovanojimui išrenkami labiausiai per metus pasižymėję nominantai. Laimėtojus renka visi kolegos, šventės metu stodami į eilę už nominantų nugaros. Už kieno pečių sustoja ilgiausia eilutė kolegų, atstovaujančių skirtingas žiniasklaidos priemones, tie ir laimi. Renginį  su komanda tradiciškai veda radijo stoties "Laluna" žurnalistas Žydrūnas Naujokas, kasmet pasirenkantis vis kitokį personažą. Įdomu, kokį kostiumą Žydrūnas, pernai buvęs Betmenu, pasirinks šiemet?

„ŽENIA" - populiari ir vienintelė uostamiesčio žurnalistų bendruomenės šventė, į kurią susirenka apie 70 žmonių, žurnalistų pasveikinti visada atvyksta miesto meras, įvairių organizacijų atstovai.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2016-05-02 11:38
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media