2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA renginiai

*print*

Archyvas :: „Metų vinys“ Šiauliuose dalintos jau 14 kartą

2021-08-27
 
Po renginio. Nuotrauka atminimui

Po renginio. Nuotrauka atminimui

Rugpjūčio 26-ąją, Šiaulių „Polifonijos" koncertinėje salėje vėl buvo išsidalintos „Metų vinys". „Metų vinys" - tai Šiaulių apskrities žurnalistų sumanytos nominacijos už įvairiausias komiškas, tragikomiškas, paradoksalias situacijas, nutikusias kolegoms iš laikraščių, portalų, televizijų ar radijo stočių. Gražiai tradicijai tęstis nesutrukdė karantinas, tad „vinys" buvo dalintos jau keturioliktąjį kartą.
Į kalvio Alberto Martinaičio sukurtas figūrėles iš akmens ir vinukų pretendavo istorijos, situacijos, linksmos klaidos, kuriomis su kolegomis pasidalino „Šiaulių krašto", „Radviliškio krašto", radijo stoties RS2, Šiaulių apskrities televizijos, etaplius.lt portalo bei savaitraščio „Etaplius" ir kitų redakcijų darbuotojai.
Pretendentus aštuoniose nominacijose skelbė ir nugalėtojus į sceną kvietė renginio vedėjai Asta Stankūnienė ir Rolandas Parafinavičius.
Nominacijoje „Iš dainos žodžių neišmesi. Metų dainius" „vinį" atsiėmė Eva Kazlauskienė. Eva juokavo, kad dirbdama regioninėje televizijoje, portale, savaitraštyje tokio apdovanojimo pelnyti nesugebėjo. „Vinį" gavo išėjusi auginti vaikų ir pradėjusi bendradarbiauti žurnale „Tavo vaikas". Metų gudručiu tapo „Šiaulių krašto" fotografas Artūras Staponkus, kuriam nominaciją pelnyti padėjo kolegės, laikraštyje jį pakrikštijančios vis kitokiais vardais. Nominaciją „Už žiaurumą" pelnė radijo stoties RS2 kolektyvas, o "vinį" atsiėmė Lina Venckutė, istorijos liudininkė.
Daugiausia "vinių" susižėrė Šiaulių apskrities televizijos darbuotojai - jie atsiuntė daugiausia istorijų. Nominacijos „Čiulbingala negali nelakštėti. Metų lakštingala" nugalėtoja tapo Šiaulių apskrities televizijos laidų redaktorė Zita Anužienė, „Provokacija. Metų provokatorius" - Mindaugas Laurinaitis (Šiaulių apskrities televizija), „Metų proveržiu" paskelbta taip pat šios televizijos darbuotoja Ligita Gorodničenko.
Labiausiai intriguojančiai - „Kamasutros" (Metų kadras) - nominacijai smagių istorijų iš praeities, atsiuntė Dalia Karpavičienė (šiuo metu dirbanti www.agroeta.lt). Už tas „parūdijusių vinių" istorijas Daliai buvo įteikta viena iš figūrėlių.
Kiek spuogiukų turi moteris?
Ši "surūdijusi" vinis nutiko 1990-aisiais, kai tik baigusi žurnalistikos studijas Dalia Karpavičienė pradėjo dirbti Vilniuje, ekonominės minties žurnale "Liaudies ūkis". Tuomet jame redaktoriavo jau amžiną atilsį Liubomiras Viktoras Žeimantas, o pavaduotojas buvo ir iki šiol yra išskirtinio suvalkietiško humoro nestokojantis Povilas Sigitas Krivickas.
Nekintamas redaktoriaus pavaduotojo ritualas būdavo kiekvieną rytą, prieš darbą aplankyti visas redakcijos koleges, kiekvienai elegantiškai pabučiuoti ranką ir pasakyti po komplimentą.
Tais laikais buvo madingos visaip išmargintos pėdkelnės. Sykį Dalia pasipuošė smulkiai taškuotomis. Tas faktas, kaip ir reikėjo tikėtis, nepraslydo pro kolegos Sigito akis. "Labas rytas, Dalyte. Šiandien Jūs mane trikdote. Aš įpratęs, kad moteris būtų tik su dviem spuogiukais, o pas Jus beskaičiuodamas jau ir skaičių pamečiau", -- užbaigė abejotiną komplimentą...
Nominacijos „Geras klausimas" kategorijoje neįveikiamas buvo Michailas Rostovskis, Šiaulių apskrities televizijos laidos „Žmogus ir gyvūnas" kūrėjas, kurio pavardė tarp pretendentų skambėjo ne vienąsyk.
Kaip gerai, kad ne kiaulių augintojai...
Laida apie BALANDŽIŲ parodą. Miša pradeda laidą:
-Sveiki mielieji. Na ką gi, šiandien vyksta Šiauliuose tradicinė balandžių paroda ir aš kalbinu mūsų balandininkų klubo pirmininką poną Rimą Benetą. Ir šiek tiek mes pasikalbėsime apie tai, kas šiandien vyksta Šiauliuose. Tai gal galėtum biškį plačiau.
- Čia neeilinė paroda, ne vien BALANDININKŲ. Šioje parodoje dalyvauja TRIUŠIAI, VIŠTOS, ALPAKOS, GRAUŽIKAI, PAPŪGOS, DEKORATYVINIAI TRIUŠIUKAI, įvairiausių tokių gyvių.
- Aš kiek atsimenu, visada kiekvienais metais Jūs organizuojat visos Lietuvos kaip sakyt - svečių, tokią tradicinę, kaip sakyt, balandžių parodą. (...) Juk esmė yra ne pats tas balandžio laikymas, o esmė yra tas Jūsų bendravimas - kad Jūs susitinkat, Jūs bendraujat, jūs tais balandžiais kažkaip keičiatės, informacija dalinatės. Vis tiek, tas draugiškumas Jūsų - tai mane visada stebina. Vis tiek yra biškį kitaip, negu, sakykim, kai susitinka - KIAULIŲ AUGINTOJAI.
- Žinokit, visko būna.
Į „Metų vinis" atvažiavęs ir dalyvius sveikinęs LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius ir pats gavo dovanų. „Šiaulių naktų" sumanytojo Remigijaus Ruokio padovanotas šampūnas „Būk ikuona, išeik iš rajuona" patiko Dainiaus žmonai Jūratei.
„Vinį", o greičiau kryželį, gavo ir Jūratė Sobutienė, LŽS Šiaulių apskrities skyriaus pirmininkė. Matyt, kad nepamirštų, kad kitąmet laukia jubiliejinių - penkioliktųjų - Metų vinių" organizavimas.

LŽS Šiaulių apskrities skyriaus informacija

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-08-30 10:51
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Birutė

2021-08-31 10:07

Sveikinu šiauliečius!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Jurgis

2021-08-30 12:27

Ar tas Krivickas iki šiol negali moterų spuogiukų suskaičiuoti?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media