2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Dokumentinio filmo „Spec. Žvėrynas“ peržiūra ir susitikimas su režisieriumi

2020-01-11
 
Sausio 13 d. Martyno Mažvydo bibliotekos Konferencijų salėje, V aukšte. 12 val. įvyks filmo „Spec. Žvėrynas" peržiūra ir susitikimas su režisieriumi A. Lekavičiumi.
„Spec. Žvėrynas"

 

Lietuva, 1991-ieji. Nepriklausomybė jau paskelbta, bet šalyje dar dislokuoti sovietų tankai. Reaguojant į nuolatinę agresiją, surenkamas neoficialus lietuviškas specialusis būrys, kurį aplinkiniai vadina „Franco žvėrynu". Neturėdami tinkamo pasirengimo, bet apsiginklavę didžiuliu patriotizmo ir drąsos užtaisu 15 stipriausių Lietuvos jaunuolių buvo pasiruošę kovoti su sovietų tankais plikomis rankomis ir Bruce'o Lee suktukais. Tai istorija apie to meto aštuoniolikmečius, užaugusius su filmais apie Rembo, vedamus jaunatviško entuziazmo, maksimalizmo ir iš dalies naivumo. Apie „Franco žvėryną" iki šiol žinoma labai nedaug, apie jo veiklą neišliko beveik jokių dokumentų. Kūrybiškai pasitelkdamas dešimto dešimtmečio kompiuterinių žaidimų animaciją, režisierius įtaigiai pasakoja istoriją apie jaunos valstybės jaunus žmones, kuriuos vedė kilnus tikslas - prireikus bet kokia kaina apginti Tėvynę.
Sausio 13 d. 12 val. filmą pristatys režisierius Andrius Lekavičius.
Režisierius A. Lekavičius (gim. 1984 m. Vilniuje) - įvairiapusis istorijų kūrėjas, aktyviai dirbantis ir su komerciniais, ir su nekomerciniais vaizdo projektais. Užaugus 1980-1990 m. sandūroje jo kūrybinis dėmesys dabar tenka šiam esminių permainų laikotarpiui.
Režisierius ir scenarijaus autorius A. Lekavičius. Operatorius Saulius Lukoševičius. Kompozitorius Andris Indāns. Prodiuseriai Gabrielė Vaičiūnaitė, A. Lekavičius, Rokas Janauskas, Marta Bite.
Filmas bus rodomas lietuvių kalba.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-01-11 12:51
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media