2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: NoRoutine Books meno mugėje "ArtVilnius‘18"

2018-05-31
 
Arūno Kulikausko knyga „Photoobjects“

Arūno Kulikausko knyga „Photoobjects“

Birželio 7-10 dienomis vyksiančioje devintojoje meno mugėje „ArtVilnius‘18" riboto tiražo meno leidinius pristatys ir nepriklausoma leidybinė platforma „NoRoutine Books".
„NoRoutine Books" leidiniai užima nišinę meno produkcijos dalį, įsiterpiančią tarp autorinės knygos ir menininkų monografijų. Riboto tiražo publikacijos spausdinamos aukščiausios kokybės poligrafinėmis technikomis vėliau jas papildant autoriniais ir unikaliais elementais bei įrišant ir galutinai apipavidalinant menininkų studijose. Vadovaujantis principu - knygos formos meno kūrinys, siekiama pratęsti meno kūrinio sklaidą, prieinamumą ir gyvybingumą pasibaigus parodoms ar kūriniams patekus į privačias kolekcijas. Visi „NoRoutine Books" leidiniai yra griežtai riboto 99 kopijų tiražo, autorių pasirašyti ir sunumeruoti.
Meno mugės „ArtVilnius‘18" lankytojai galės, pirmą kartą Lietuvoje, susipažinti su visais nuo 2014 metų veikiančios leidybinės platfomos išleistais leidiniais. Bet pagrindinis dėmesys bus skirtas dviem naujausiems projektams.
Arūno Kulikausko knyga „Photoobjects" yra kartu ir knyga ir autoriaus kūrinys. Kiekvienam leidinio egzemplioriui A. Kulikauskas sukūrė unikalų viršelį, ant ąžuolinės lentelės perkeldamas polaroid fotografijos emulsiją. Knyga taip pat pasižymi individualiai suplėšytais puslapiais ir koptiškuoju įrišimu. 
Vilmos Smulionytės leidinys „Liebe Oma, Guten Tag" tai to paties pavadinimo, „Sidabrinėms gervėms" nominuoto, dokumentinio filmo bei parodos paralelinis projektas. Metalinė dėžutė, kuri talpina autorės atminties ir išgyvenimų archyvą kartu yra ir poligrafijos, grafikos bei fotografijos medijų simbiozės pavyzdys.
„ArtVilnius‘18" meno mugė vyks birželio 7-10 dienomis, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo" (Laisvės pr. 5, Vilnius), o „NoRoutine Books" įsikurs 3-ioje salėje.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-05-31 10:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media