2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje - pokalbiai apie kūrybą su K. Zyle, B. Bėrantu ir T. Dirgėla

2017-11-14
 
Lapkričio 18 d. 13 val. Nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje (Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla, I a.) įvyks pokalbiai apie kūrybą su K. Zyle, B. Bėrantu ir T. Dirgėla „-30+"
Kas vienija vaikų rašytojus Kotryną Zylę, Beną Bėrantą ir Tomą Dirgėlą? Ar tik meilė vaikams? „-30+" - po tiek metų yra kiekvienam šių jaunų kūrėjų.
Kotryna Zylė - dviejų knygų vaikams - „Milžinas mažylis" ir „Didžioji būtybių knyga" - autorė, žinoma grafikos dizainerė, knygų dailininkė ir iliustratorė. Aprašydama ir iliustruodama įvairių mitinių būtybių nuotykius ir gyvenimą, menininkė atskleidžia vaikams įspūdingą lietuvių mitologijos pasaulį. 
Benas Bėrantas nuo pat vaikystės svajojo būti rašytoju. Tad jo gyvenimo kelias iš pradžių atvedė jį į leidyklos „Nieko rimto" autorių teisių vadybininko pareigas, o vėliau - ir prie autoriaus titulo. Jis taip mėgsta knygas, kad būdamas mažas akiplėšiškai pasisavino Roberto Luiso Stivensono idėją ir sukūrė savo knygą apie lobių salą (gal dėl to ir pradėjo ginti autorių teises?). Ir štai 2017 m. pasirodė debiutinė jo knyga „Riešutortas".
Tomas Dirgėla - jaunas vaikų rašytojas, užaugęs Palangoje ir pradėjęs kurti jau pradinėse klasėse. Kai sykį susitiko dvi jo pusės - Meilė kūrybai ir Meilė vaikams - nebeliko nieko kito, kaip tik imti ir rašyti mažiesiems. Tomo nuomone, pasaulį nuo liūdesio gali išgelbėti tik vaikai ir juokas. Tad jauniesiems skaitytojams jis padovanojo jau penktą savo knygą ir pažadėjo: „Kam ši istorija pasirodys nejuokinga, tą prajuokinsiu asmeniškai!" Rašytojas taip pat veda radijo laidą vaikams „Domas ir Tomas".
Skirtingo stiliaus, bet panašaus amžiaus rašytojai susitiks prie vieno stalo ir išsiaiškins, kaip kiekvienam jų gimsta būsimų knygų idėjos ir iliustracijos, kuriuo paros metu aplanko mūzos, kiek vaikų ar šunų jie turi ir ką valgo pusryčiams. Klausimus rašytojams galės užduoti ir vaikai, o kur dar pačių rašytojų skaitomos knygų ištraukos!
Įėjimas laisvas; į renginį kviečiamos šeimos

Renata Surovec
Komunikacijos ir rinkodaros departamento
Ryšių su visuomene skyriaus vadovė
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Gedimino pr. 51, 01504, Vilnius, Lietuva
Tel. +370 5 239 8517 | Mob. +370 608 14957
El. p. renata.surovec@lnb.lt
www.lnb.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-11-14 14:37
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media