2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Muziką, poeziją ir fotografiją apjungiantis leidinys „Ant vėjo sparnų“

2018-11-12
 
Jonas Staselis
Lietuvos spaudos fotografų klubas

„Avele, kuri miegojai
Lovelėje su mumis,
Ir ką tu tada galvojai
Karpydama ausimis."
Šiuo pirmuoju dainos „Avelė iš mūsų lovelės" posmu Lietuvos operos dainininkė Gintarė Skerytė pradėjo leidinio „Ant vėjo sparnų" pristatymą nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.
Knygą „Ant vėjo sparnų" pristatę jos autoriai siūlė pasinerti į muzikos garsų, fotografijos vaizdų ir poetinių žodžių pasaulį. Trijų ryškių menininkų komanda - kompozitorius Algirdas Klova, fotomenininkas Ramūnas Danisevičius ir poetas Liutauras Degėsys sukūrė šią knygą ir skiria ją įvairaus amžiaus vaikams.
Tęsiant pristatymą „Liepaičių" muzikos mokyklos dainininkės Ieva Jankauskaitė, Dorota Kuncevič, Nerija Labanauskaitė, Šarūnė Petkevičiūtė, Emilija Smilinskaitė atliko dar penkias dainas iš leidinio, joms akomponavo koncertmeisteris Justinas Armonas. Kartu su dainomis bibliotekos skliautuose skleidėsi ir Ramūno Danisevičiaus fotografijos.
Pristatymą emocionaliai vainikavo Nedos Malūnavičiūtės kūrybiškai sujungti du bliuzai „Voras" ir „Kandis" kurie taip pat publikuoti Lietuvos spaudos fotografų klubo išleistoje knygoje„Ant vėjo sparnų". Nedai Malūnavičiūtei atliekant dainas akomponavo Feliksas Zakrevskis.
Vakaro metu kartu išjaustas Liutauro Degėsio eilėraščių spalvas, Algirdo Klovos supintas muzikos kasas ir Ramūno Danisevičiaus fotografijų artumą laike galite pajusti natų, poezijos ir fotografijų leidinyje „Ant vėjo sparnų". Jis gali būti naudojams ir kaip natų sąsiuvinis, ir kaip eilėraščių lentynėlė, ir kaip fotografijų langas kurį galima rasti "Vagos" knygynuose.
„Voras" ir „Kandis - tai bliuzas, „Mergaitė-kregždutė" - reggea (regis), „Su meilę vabalui" - jazz valsas, „Dilgėlė" - lyrinė baladė. Yra daug maišytos stilistikos pavyzdžių, kuriuos sunku ir išlukštenti. Svarbiausia - susikurkite nuotaiką, pajuskite dainavimo, buvimo, gyvenimo - malonumą ir džiaugsmą. Muzikos ir teksto personažai - Skraidantis Dramblys, Voras, Baltas Triušis, Dilgėlė ir gausybė kitų - kviečia nuspalvinti jų gyvenimus jūsų balsais, išreikšti jų nuotykius jūsų emocijomis, tiesiog siūlydami: imkite mus ir dainuokite" - taip leidinį pristato jo autoriai.
Skriskite ant vėjo sparnų, tegu skrenda ir jūsų balsai, svajonės ir mintys.
 

 

Daugiau informacijos:
Mob. 8 699 21807
jonas.staselis@gmail.com

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-11-12 19:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media