2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Lapkričio 29 d. – gruodžio 5 d.: tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis“

2018-11-22
 
Šešioliktasis tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis" Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Kino salė, V aukštas) vėl plačiai pristato nekomercinę pasaulinę animaciją. Festivalyje bus atskleista animacinio kino galimybių įvairovė ir perspektyvos, pristatomi filmai perteiks rimtas situacijas ir opias problemas. Visus smalsuolius, besidominčius animacija, kviečiame dalyvauti animacinių filmų festivalyje „Tindirindis".
Lapkričio 29 d. ir 30 d., 11 val. - „Tindirindis" mažiesiems"
Programa „Tindirindis" mažiesiems" - pateiks net 12 įvairių šalių animacinių filmų. Rusijoje, Belgijoje, Čilėje, Estijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse sukurti animaciniai filmai žiūrovams leis pasinerti į pasakiškas istorijas. Kiekvienas galės kartu su personažu Buba sėsti į lėktuvą ir pasijusti tikru kapitonu, patirti daug išbandymų kelionėje laivu, įsitraukti į pasakojimą apie mažą mergaitę, kuri sugalvojo gyventi zoologijos sode, ir stebėti kitus užburiančius nuotykius.
Gruodžio 2 d. ir 3 d., 11 val. - „Tindirindžio" pasakų kraitelė"
Laikas atsipalaiduoti, išlaisvinti fantaziją ir pasinerti į „Tindirindžio" pasakų kreitelės" pasaulį. Mitai, burtai, įsivaizduojami pasauliai bent trumpam leis pabėgti nuo tamsių gruodžio dienų. Pasakiški filmai pristatys Argentinos, Irano, Prancūzijos, Rusijos, Kroatijos ir Baltarusijos mistiškuosius pasaulius. Kviečiame pažinti paslaptingą gyvenimą.
Gruodžio 3 d., 13 val. - „Istorijos mažiesiems"
Programoje nuotaikingi ir linksmi animaciniai filmai patiems mažiausiems žiūrovams. Beveik visuose filmuose pagrindiniai herojai yra gyvūnai: dvi žuvytės viename akvariume, lokys, svajojantis sugauti drugelį, ožka, sukėlusi daug rūpesčių vargšo siuvėjo namuose, žvėrių ir paukščių orkestras, koncertuojantis auksinio lapkričio metu, žebenkštis, paukščių maitinama kriaušėmis, katinėlis, sukėlęs paniką pamanęs, kad dangus griūva, paukštelis su draugu drugeliu, sugebėję išgąsdinti lapę. Filmų programą rekomenduojama žiūrėti tėvams su vaikais nuo 4 metų.
Gruodžio 5 d., 11 val. - „Kalėdinės „Tindirindžio" pasakėlės"
Imbieriniais sausainiais pakvipę kambariai, lauke šerkšnu apkloti medžiai, blausiai šviečiančios lemputės - artėja Kalėdos. Kalėdų nuotaika taip pat pasklis Nacionalinėje bibliotekoje kartu su „Kalėdinėmis „Tindirindžio" pasakėlėmis". Žiūrovai galės išgirsti išskirtinį kalėdinį norą, sužinoti, kaip ateina Naujieji metai, susipažinti su Kalėdų Senelio lazdos istorija ir mėgautis kitais užburiančiais animaciniais filmais.
Gruodžio 5 d., 13 val. - „Pasakų pasaulis"
„Pasakų pasaulio" perteikiamas istorijas sukūrė įvairių šalių animatoriai. Rusų studijos „Gubernija" meistrai ekranizavo norvegų pasaką „Valemonas", kurioje pasakojama apie mažąją princesę ir užburtą baltąjį lokį. Pasakoje „Tikras reikalas" pamatysime, kas atsitiko mažosioms beždžionėlėms, nusprendusioms pasipuošti skrybėlaitėmis. Nepalo animatoriai sukūrė filmą „Sila", kuris pasakoja apie mažo kaimelio vaikų istoriją, nutikusią derlinguoju sezonu. Turkų režisierių filmas „Žaidimų namai", Didžios Britanijos režisieriaus filmas „Baimės sluoksniai" gvildena labai skaudžias smurto prieš vaikus problemas.
Išoriniai partneriai - „Vilanimos" filmų studija.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-11-22 12:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media