2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: „100 TAKK“ (100 ačiū) Islandijai

2017-09-18
 
 

Jadvyga Miniotaitė

 

Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universitetas gražia iniciatyva pasitinka atkurtos Lietuvos 100-metį. Rugsėjo mėnesį dvi senjorų grupės svečiavosi Islandijoje. Jie nuvežė „100 ačiū" šaliai, kuri pirmoji pripažino Lietuvos nepriklausomybę. Kartu su vilniečiais keliavo ir senjorai iš kitų šalies trečiojo amžiaus univesitetų.

Viešnagės metu Lietuvos senjorai susitiko su buvusiu Islandijos užsienio reikalų ministru, ambasadoriumi Jon Baldvin Hannibalssonu. Simpoziume dalyvavę abiejų šalių senjorai  dėmesingai kausėsi J. B. Hannibalssono pranešimo, kartu su juo išgyveno skausmingus prisiminimus Lietuvos nepriklausomybės pripažinimo išvakarėse. J. B. Hannibalssonas buvo vienintelis Vakarų valstybės užsienio reikalų ministras, nepabūgęs atvykti į Vilnių iš karto po 1991 m. sausio įvykių pareikšti solidarumo, o po kelių savaičių - su savo tautiečiais pripažinti Lietuvos, Latvijos ir Estijos nepriklausomybę.

Senjorai susipažino su Reikjaviko U3A (Trečiojo amžiaus universiteto) veikla, kurią pristatė pirmininkas Hansas Kristijanas Hudmundssonas, pasidalino patirtimi. Lietuviai atvežė rankdarbių parodą, pristatė savo kulinarinį paveldą. Keliautojai susitiko su Lietuvių bendruomenės pirmininke Jurgita Motiejūnaite bei šios bendruomenės nariais, gyveno lietuvių šeimose, kurios padėjo susipažinti su nuostabia šalimi, jos unikalia gamta, įdomiais žmonėmis. Už šią įdomią ir prasmingą kelionę Lietuvos senjorai siunčia „100 TAKK" Islandijos žmonėms, kurie kitąmet taip pat švęs savo nepriklausomybės šimtmetį.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-09-18 15:19
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Teodora Dilkienė

2017-09-21 22:40

Nemaniau, kad tolimoje Islandijoje atrasime tokius malonius ir šiltus bendraamžius. Simpoziumo metu daug bendravome, dalinomės gyvenimiška patirtimi. Stebėjomės senjorų atvirumu ir iškalbingumu. Mokinome vieni kitus, dalinomės kulinariniais receptais. Taip ir nepatikėjo, kad pradirbę šitiek metų mes gauname per 200 eurų pensijos, ka jie gauna per 2000 eurų. Kelionėje patyrėme daug netikėtumų...Žinokite, ruduo Islandijoje nešaltas ir nelija... Galite keliauti...

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media