2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Dalai Lamos teksto „Pasaulio bendruomenė ir visuotinės atsakomybės poreikis“ pristatymas ir vieša diskusija

2018-08-28
 
Dalai Lama - viena šviesiausių ir charizmatiškiausių asmenybių pasaulyje. Jo Šventenybė nuolat pagerbiamas premijomis, garbės vardais ir padėkomis už savo budistinės filosofijos darbus, tarpreliginio dialogo skatinimą, taikaus konfliktų sprendimo propagavimą, žmogaus teisių gynimą ir rūpinimąsi gamtos apsauga. Neįkainojamą patirtį ir žinias Dalai Lama XIV jau yra sudėjęs į daugiau kaip 50 knygų. Lietuvių kalba išleista per 15 visame pasaulyje žinomo budistų vienuolio knygų. Jo indėlis į taiką ir pasaulio bendruomenių santarvę atsispindi ir šiame naujausiame leidinyje. Renginyje dalyvaus knygos leidėjai, vertėjai į lietuvių, latvių ir estų kalbas.
Dalai Lama XIV Lietuvai svarbiausiomis akimirkomis visuomet buvo šalia ir reiškė palaikymą. Glaudūs ryšiai tarp Tibeto dvasinio lyderio ir Lietuvos užsimezgė dar 1990 m., kai mūsų šalis atkūrė nepriklausomybę. Dalai Lama buvo pirmasis politikas-dvasinis lyderis, pasveikinęs Lietuvą su nepriklausomybės paskelbimu. Sveikinimo telegramą jis atsiuntė balandžio 3 dieną. Po metų mūsų šalį jis sveikino jau iš Lietuvos Respublikos Seimo tribūnos.
1989 m. už nesmurtinės kovos dėl Tibeto išsilaisvinimo propagavimą, taikingą filosofiją, kuri remiasi didžia pagarba viskam, kas gyva, ir pasaulinės atsakomybės, apimančios žmoniją ir gamtą, koncepciją Dalai Lama XIV buvo apdovanotas Nobelio taikos premija.
Įėjimas laisvas.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-08-28 15:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media