2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie projekto eigą

*print*

Archyvas :: Tauragė: ką žurnalistai rašys rytoj?

2009-10-23
 

Simonas Ropė

 

Tauragės rajono savivaldybės gyventojai negavo savivaldos politikų kvietimo dalyvauti Konstitucijos egzamine. Jokios žinios apie visoje Lietuvoje vykstantį projektą nepavyko rasti ir leidinyje “Tauragės kurjeris”.

 

Sunkmetis žodžiui. Iniciatyvoms. Ar tikrai?

 

Lietuvos žurnalistų sąjunga ragina tauragiškius būtinai dalyvauti Konstitucijos egzamine. Tai padaryti galima kiekvienam, turinčiam prieigą prie interneto. Arba užsukti į biblioteką, atsiversti naujienų portalo DELFI tinklalapį ir užpildyti testą internetu.

 

O apsispręsti gal padės žvilgsnis į praėjusiais metais Tauragėje vykusio egzamino pagrindinius akcentus.

 

 

Jėgas išbandė Konstitucijos egzamine

Ramunė RAMANAUSKIENĖ

 

Šeštadienį Lietuva laikė Konstitucijos egzaminą. Drauge su kitomis savivaldybėmis į gražią akciją įsijungė ir Tauragė. Šeštadienį, 11 valandą, išbandyti, kaip išmano pagrindinį šalies įstatymą, savivaldybės administracijos posėdžių salėje susirinko bemaž 20 dalyvių.

 

Tarp susirinkusiųjų buvo ir valdininkų, ir moksleivių, ir mokytojų. Vienintelis savivaldybės Tarybos narys, dalyvavęs egzamine, – Stasys Lapė. Jis pirmasis atsakė į testo klausimus.

 

Antrą kartą šalyje surengto Konstitucijos egzamino dalyviai buvo vertinami dviejose kategorijose – gyventojų ir savivaldybių tarybų narių. Kadangi S.Lapė buvo vienintelis politikas, dalyvavęs egzamine, jis šioje kategorijoje pripažintas nugalėtoju ir atstovaus Tauragei Konstitucijos egzamine Vilniuje.

 

Pasveikinti tauragiškių atvyko Teisingumo ministerijos atstovė Aurelija Giedraitytė. Ji kartu su notare Silvija Bautrėniene ir Registrų centro atstove Danute Maroziene vertino tauragiškių darbus.

 

Egzamino dalyviai per vieną valandą turėjo atsakyti į 30 egzamino klausimų. Pasak tauragiškių, užduotys buvo sudėtingesnės nei pernai, tačiau įveikiamos.

 

Egzamino rezultatai buvo aiškūs praėjus valandai po egzamino. Geriausiai testą gyventojų kategorijoje išsprendė savivaldybės Socialinės paramos skyriaus darbuotoja Irina Butvilienė. Ji, kaip ir S.Lapė, spalio 25-ąją, Konstitucijos dieną, vyks į Vilnių atstovauti Tauragei respublikinio egzamino metu. Antrojoje vietoje liko pernykštis egzamino lyderis Viktoras Vorobjovas, trečias – Registrų centro darbuotojas Marius Lobinas. Nekuklu girtis, bet šių eilučių autorės rezultatas – ketvirtas.

 

Pasak komisijos narių, džiugu, kad į egzaminą atėjo nemažai tauragiškių. Jaunimas net susirinko laukti jo rezultatų.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-23 22:21
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media