2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: LŽS senjorai viešėjo Prienuose

2009-10-06
 

Edmundas Juškys  

 

Prienų globos namų direktorei Angelei Bajorienei pakvietus, į jų suorganizuotą senjorų festivalį „Prie Nemuno mano pasaulis“ nuvyko keturių LŽS Vilniaus senjorų klubo „desantas“. Tik įėjus į globos namus, iš karto buvo galima jausti ten iš viso Prienų rajono susirinkusių šurmuliuojančių senjorų sukurtą tikrai šventišką atmosferą, kurią palaikyti buvo pakviesti ir LŽS atstovai.

           

LŽS senjoras poetas Vytautas Barauskas paskaitė savo eilėraščių ir užvedė keletą dainų, kurias drauge su juo nuotaikingai traukė visa beveik 300 susirinkusiųjų auditorija. LŽS Vilniaus senjorų klubo pirmininkas Stanislovas Pleskus, senjorai Mykolas Bernatavičius ir Vytautas Barauskas ir rimtai, ir su humoru papasakojo, kuo gyvena ne tik LŽS senjorai, bet ir visa LŽS, kokie darbai gula ant jos pečių ir kokias Lietuvos visuomenei reikšmingas problemas ji sprendžia.

           

Paviešėjus festivalyje susidarė įspūdis, kad Prienų pagyvenusių žmonių globos namuose, kaip tai paradoksaliai beskambėtų, tiesiog kunkuliuoja pilnakraujis gyvenimas. Tų namų globotiniai piešia, drožia, kuria eiles, dainuoja ansamblyje „Kvietkelis“, mezga, siuvinėja, rengia savo darbų parodas (ir ne tik Lietuvoje), gražiai tvarko namų aplinką.

 

Daugelis jų yra Trečio Amžiaus Universiteto Prienų filialo klausytojai. Jame pagal išgales toliau savo darbus tęsia garsus inžinierius elektrotechnikas, akademikas Antanas Nemūra, chorų dirigentas ir muzikologijos daktaras Rimantas Kašponis, aktyviai reiškiasi šalies, Europos ir pasaulio varžybų aukso, sidabro ir bronzos medalių laimėtoja rankininkė Justina Kirvelaitytė, Lietuvos laisvės gynėjas, Vyčio Kryžiaus ordino kavalierius Česlovas Hopenas ir kiti.

           

Jeigu ne sunkmetis, jeigu LŽS finansinės galimybės būtų bent šiek tiek didesnės, tokios LŽS senjorų išvykos (kur kas skaitlingesnės) būtų labai pageidautinos.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2009-10-06 15:06
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media