2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: Kalėdų senelių manija

2018-12-04
 
Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Rapolas Vanagas


Gruodžiui prasidėjus, įžiebiama eglutė ir prasideda šventinis mėnuo. Kaip tik šiuo metu pasaulyje išpopuliarėjo Kalėdų senelio bėgimas. Tai yra savanoriai, apsirengę Senio šalčio kostiumu ir bėgantys per šaltą žiemą. Bet iš kur tai atsirado ?


1983 metais sukurtas filmas „Kalėdų pasaka“ buvo vienas iš geriausių ir vis dar populiariausių kalėdinių filmų. Name, kur vyko visas filmavimas, dabar yra muziejus. Ir kasmet rengiami festivaliai. Vienas iš jų - Kalėdų senelių bėgimas. Jie turi nubėgti penkių arba dešimties kilometrų trasą, kurios pabaigoje yra tas namelis. Kelias buvo nutiestas pro įžymias filmo scenų vietas. Šis užsiėmimas yra skirtas mokyti žmones sveikai gyventi ir taip pat rinkti lėšas aukoms. Po keleto metų bėgimas apėmė visą pasaulį ir vis daugiau ir daugiau žmonių prisijungia.


Šis projektas yra vienas iš populiariausių. Renginys pritraukia tūkstančius bėgikų iš viso pasaulio. Manau, kad net ir kito tikėjimo piliečiai dalyvauja, tapdami Kalėdų seneliais.


Bėgant su kostiumu nieko nuostabaus, bet būnant su maudymosi kostiumėliu ir per šalčius lėkti tai jau entuziazmas. Tai prasidėjo, kai Bostone gyvenę draugai penkiese bėgo ir rinko lėšas savo mokyklai. Šis bėgimas vyksta tryliktą kartą, ir jau susirinkę daugiau kaip septyni šimtai žmonių.


Neseniai Liverpulyje vyko kitas Kalėdų senelio bėgimas. Tik gruodžiui prasidėjus jau atsirado entuziastų, kurie imasi šio sumanymo ir bėga gatvėmis, apsirengę raudonais ir mėlynais Kalėdų senelio kostiumais, taip jie atstovauja futbolo komandoms. O Jungtinėse Amerikos valstijose buvo senelių slidinėjimas. Jie apsirengė ikoniškais drabužiais ir čiuožė nuo kalno. Jie pasipuošė kuo tikroviškiau ir kartojo, leisdamiesi nuo kalno, „Ho-Ho-Ho“, o juos lydėjo varpelių skambėjimas. Renginys surinko daugiau nei keturis tūkstančių dolerių ir organizatoriai juos paaukojo labdaros fondams.



/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/




 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-12-04 18:14
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media