2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: Eilines dienas ir savaitgalius papildo pamėgti serialai

2021-01-19
 
Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Girmantė Zolubaitė

 

Kiekviena diena yra išskirtinė, tačiau prasidėjus koronaviruso epidemijai ir paskelbus karantiną visos dienos susiliejo į vieną. Tačiau vis vien dar galima suprasti, kada eilinė diena, o kada savaitgalis. O kaip jas atskirti, nuolat sėdint namie?

 

Eilinėmis dienomis, kol dar nebuvo karantino, mokiniai automobiliu, autobusu ar pėsčiomis keliaudavo į mokyklą, tačiau dabar visą laiką praleidžia namie. Išskirtiniu eilinės dienos akcentu tapo „online“ pamokos per Teams arba Zoom programas ir per savarankiškas pamokas į Tamo dienyną surašomi namų darbai.

 

Dar vienas akcentas, kad darbo dienomis, kaip ir buvo, reikia keltis anksčiau negu savaitgaliais. Man asmeniškai išskirtinumo darbo dienoms suteikia nuo pirmadienio iki ketvirtadienio per TV6 kanalą aštuntą vakare rodomas išlikimo serialas ,,Nuogi ir įbauginti'', o penktadienį man visada papildo per TV3 kanalą rodomas filmas, kurį visada žiūrim kartu visa šeima.

 

Savaitgalis visiška priešingybė eilinėms dienoms. Nereikia jungtis į pamokas, galima išsimiegoti ir atsipalaiduoti, ir keletą valandų ilgiau ryte žiūrėti televizorių. Tačiau savaitgaliais galima užsiimti ir kitokia veikla, daugiau laiko praleisti čiuožiant nuo kalniuko ar nuvažiavus į sodybą įsirengti čiuožyklą. Taip pat savaitgaliai puikiai tinka norint atsiverti menui, nes galima skaityti, groti, kurti visokius rankdarbius ar piešti. O savaitgaliais man ir mano šeimai patinka 18 valandą per TV6 žiūrėti išlikimo serialą „Vienas“.

 

Kadangi gyvenu daugiavaikėje šeimoje, nusprendžiau paklausti savo sesės Alvilės nuomonės. Mano sesutei nedarbo dienos visų pirma – atgaiva nuo mokslų. Savaitgaliais mano šeimoje pirmoje vietoje visada atsiduria ilgesnis miegas rytais. Na, o dar mano jaunesnioji sesytė akcentavo ilgesnį laiką prie telefonų ir televizoriaus, nei darbo dienomis.

 

Taigi štai kaip aš ir mano šeima atskiriame dienas. Visiems, kas skaitė, linkiu nepasimesti dienų labirintuose!

 

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 11 m./

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-01-26 19:11
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media