2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie žurnalistiką ir žurnalistus

*print*

Archyvas :: Kokie žurnalistai žavi LVJC darbuotojus?

2016-10-19
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: žurnalistas Orijus Gasanovas

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: žurnalistas Orijus Gasanovas

Emilija Diržiūtė

 

Televizijoje, radijuje bei spaudoje dirba daugybė žurnalistų. Skiriasi jų charakteriai, rašymo stiliai, išvaizda ir veiklos sritys. Kiekvienas jų turi išskirtinių bruožų, dėl kurių yra pastebimi. Nusprendėme pakalbinti Lietuvos vaikų ir jaunimo centro darbuotojus ir sužinoti, kokie jų mėgstamiausi žurnalistai.

 

LVJC administracijos darbuotoja Evita (34 m.) iš pradžių teigė neturinti mėgiamiausio šios profesijos atstovo, bet geriau pagalvojusi prisiminė, jog jai labai aktuali ir įdomi yra žurnalisto Orijaus Gasanovo veikla. Ji teigė skaitanti žurnalą „Happy 365“ ir besidominti jo publikuojamais straipsniais, tačiau mažiau žino apie jo radijo laidas, kurias jis vedė radijo stotyje „Zip fm“.

 

Jaunųjų žurnalistų klubo vadovė Erika Straigytė mums atskleidė, jog jos mėgstamiausias žurnalistas – Edmundas Jakilaitis. Vadovės teigimu, svarbiausias bruožas, dėl kurio ji žavisi šiuo žurnalistu, yra tai, jog visos aktualijos yra pateikiamos įdomiai, profesionaliai ir pasiruošus. Negana to, Edmundui Jakilaičiui nestinga ir humoro jausmo, tad jo vedamas laidas žiūrėti tikrai įdomu ir naudinga. Svarbu ir tai, kad žurnalistas gerbia savo pašnekovus, bet nevengia ir aštrių klausimų.

 

Šiuolaikinės šokių studijos „Karoliukai“ vadovės Rasos Sviderskienės (48 m.) mėgstamiausias žurnalistas – Andrius Tapinas. Labiausiai žavintis šio žurnalisto bruožas – jo nuolatinis ėjimas prieš srovę. Pašnekovės įsitikinimu, svarbiausias kriterijus, renkantis mėgstamą žurnalistą, tai nuomonių ir požiūrio sutapimas. Būtent dėl šios priežasties Rasa labiausiai domisi Andriaus Tapino veikla.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. E.Straigytė/

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 14:44
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media